Äripäev • 23. oktoober 2014
Jaga lugu:

Putini nõbul Venemaal hea äri ajada

Vladimir Putini nõbu Roman Putin.
Vladimir Putini nõbu Roman Putin.  Foto: Jana Zadorošnaja

Vladimir Putini nõbu Roman Putin ajab Venemaal konsultatsiooniäri, mille eesmärgiks on kaitsta ettevõtjaid ametnike eest.

Oktoobri alguses teatas Roman Putin oma Facebooki lehel, et alustas uue teenusega - nn kuum liin ettevõtjatele nimetusega "putinlik kontroll". See peaks olema kodanikuühiskonna põhimõttel töötav kontrollimehhanism petturitest ametnike üle, kirjutab Vedomosti.

Roman Putin ise kinnitas Vene ajakirjanikele, et selle teenuse nimetus on nali, sisu aga igati tõsine. Ta lubas, et seisab hea selle eest, et igasugune ametnike võimu kuritarvitamine saab karistatud. Miks tahab Venemaa presidendi sugulane võidelda korruptsiooniga? Ta ise selgitas, et nii elukutse kui perekond kohustavad teda selleks.

Roman Putin on käinud sõjakoolis, töötanud FSBs ja ka ise erinevates ametnikurollides. Seal nägi ta enda sõnul pealt ametnike ringkaitset nö valede firmade suhtes, keda ei lastud pakkumistel osaleda. 

Tema firma Putin Consulting advokaadid abistavad ettevõtjaid dokumentide vormistamisel ja ka muudes vajalikes toimingutes. Tasuna ei taha ta muud kui 3-10% lepingu maksumusest.

 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt