Raigo Neudorf • 24. oktoober 2014
Jaga lugu:

Huum OÜ tegevjuht Siim Nellis
Huum OÜ tegevjuht Siim Nellis  Foto: Jassu Hertsmann

Disainitud saunakeriste tootmisega tegelev HUUM OÜ on oma toodangule turgu leidnud nii Lääne-Euroopast Jaapanini kui ka USAst Põhja-Iraagini.

Möödunud aasta detsembris tekitas rahvusvahelisel saunakeriste turul furoori HUUM OÜ toodetud innovaatiline elektrikeris, mis torkas silma erilise disainiga. Tegu oli Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini osakonna ja HUUM OÜ tegevjuhi Siim Nellise koostöös valminud tootega, mis eristus kõigist siiani turul olnud lahendustest.

Järgmise uuendusena tuli HUUM välja maailmas unikaalse sauna juhtpuldiga „UKU“. Äikesejumala järgi nime saanud seade võimaldab juhtida elektrikerist mobiilirakenduse kaudu, ilma kuluka targa kodu lahenduseta. Hetkel on äpid saadaval iOSi ja Androidi süsteemis ning kõik see on valminud Eestis ning loojateks on kohalikud noortalendid.

HUUMi saunakeris ja puldid on võitnud tähelepanu ka Eesti ettevõtlus- ja disainikonkurssidel, mis on Nellise sõnul hoogu andnud just koduturul müügile. Samas tunnistab ta, et juba ligi pool ettevõtte toodangust läheb välisturgudele, kusjuures turundusele, reklaamile ja messidel käimisele pole HUUM eriti panustanudki.

Loe täispikka lugu Tööstusuudiste teemaveebist

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt