• Jaga lugu:

  Putin: maailmas pole enam mängureegleid

  Vladimir PutinFoto: epa

  Äsja esines Venemaa president Vladimir Putin sõnavõtuga Sotšis nn Valdai klubi istungil. Putin leidis oma teravas sõnavõtus, et maailmakord tuleks mõistlikult üle vaadata.

  Nn Valdai klubi peab Sotšis kolmepäevast foorumit, mille teemaks on "Maailmakord: uued reeglid või mäng ilma reegliteta?".
  Täna, foorumi viimasel päeval peetud kõnes leidis Putin, et maailmakorras on vaja teha mõistlikke ümberkorraldusi. "Kahjuks pole garantiid ega kindlust, et praegune globaalne ja regionaalne ohutussüsteem suudaks meid kaitsta vapustuste eest," leidis Putin.
  Venemaa liider süüdistas USAd selles, et see on astunud samme, mis on järsult kõigutanud maailmas tasakaalu. Tema sõnul peavad Ühendriigid end külma sõja võitjaks ja painutavad nüüd oma tahte järgi kogu maailma.
  Putini sõnul on maailma üldsus ajaloolise lõhe ees - tekkimas on oht, kus maailmas pole enam ühtseid mängureegleid. Ta võrdles Ühendriike jõuka inimesega, kellele on kukkunud sülle maailma liidri positsioon ja ta ei oska muud teha kui laamendada. "Selle asemel, et võimu hoolikalt ja asjatundlikult rakendada, et sellest kasu oleks, hakkab ta hoopis puid lõhkuma," ütles Putin.
  Lääs astub pidevalt ühe ja sama reha otsa, spondeerides islamiäärmuslasi, jätkas Venemaa president. "Omal ajal toetasid nad võitluses Nõukogude Liidu vastu Afganistani islamiäärmuslasi, kellest kasvasid välja Taliban ja al-Qaeda," jätkas Putin ja lisas, et isegi kui Lääs täna veel ei toeta Kesk-Aasia ja Venemaa terroriste, siis igatahes on ta nende tegevuse suhtes silma kinni pigistanud.
  "Ka maailma äriringkonnad on Lääne enneolematu surve all," jõudis Putin oma jutuga sanktsioonide juurde, mida ta karmilt kritiseeris kui ebaloogilist sammu, sest sanktsioonid avaldavad tema sõnul mõju mõlemale osapoolele.
  Valdai klubi on 2004. aastal loodud Venemaa majandusele ja kultuurivaldkondadele keskendunud poliitoloogide ja ekspertide ühendus, mis sai nime esimese konverentsi toimumiskoha järgi Novgorodis Valdai järve läheduses. Klubi käib koos korra aastas. Tänavuse kokkusaamise teemadeks on Ukraina ja Lähis-Ida olukord ning kohal on 108 osalejat 25 riigist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.