10. november 2014 kell 8:55

ABB Eesti juht: meie eksport on stabiilne

Foto: Meeli Küttim

Elektriseadmeid tootva ettevõtte ABB Eesti ASi juhatuse esimehe Bo Henrikssoni sõnul oli nende ettevõttel september ekspordi poolest stabiilne, pigem isegi tagasihoidlik.

Kaupade eksport kasvas Eestis 2014. aasta septembris 7% ja import 9% võrreldes eelmise aasta septembriga. Ekspordi ja impordi suurenemist mõjutas enim elektriseadmete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete kaubavahetus.

ABB Eesti juhatue esimehe Bo Henrikssoni sõnul oli nende ettevõttes septembris eksport enam-vähem samal tasemel kui aasta varem. “Meil oli umbes sama kui eelmisel aastal. Meil polnd hüppelist kasvu. Isegi veidi vähem oli kui eelmisel,” kommenteeris Henriksson.

Järgnevate kuude kohta prognoosis Henriksson, et nende eksport jääb möödunud aastaga enam-vähem samale tasemele. “Võib-olla on globaalne majandus veidi paremas seisus ja on meie ümbruskonnas sel ajal parem kui eemisel aastal. Kindlasti pole majandus hullemas seisus,” märkis Henriksson. Ta lisas, et eksporti mõjutavad tugevalt kindlasti Venemaa-suunalised sanktsioonid, eriti just toidutööstuseid.

 

 

Hetkel kuum