ABB Eesti juht: meie eksport on stabiilne

10. november 2014, 11:55
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141110/NEWS/141119982/AR/0/AR-141119982.jpg

Elektriseadmeid tootva ettevõtte ABB Eesti ASi juhatuse esimehe Bo Henrikssoni sõnul oli nende ettevõttel september ekspordi poolest stabiilne, pigem isegi tagasihoidlik.

Kaupade eksport kasvas Eestis 2014. aasta septembris 7% ja import 9% võrreldes eelmise aasta septembriga. Ekspordi ja impordi suurenemist mõjutas enim elektriseadmete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete kaubavahetus.

ABB Eesti juhatue esimehe Bo Henrikssoni sõnul oli nende ettevõttes septembris eksport enam-vähem samal tasemel kui aasta varem. “Meil oli umbes sama kui eelmisel aastal. Meil polnd hüppelist kasvu. Isegi veidi vähem oli kui eelmisel,” kommenteeris Henriksson.

Järgnevate kuude kohta prognoosis Henriksson, et nende eksport jääb möödunud aastaga enam-vähem samale tasemele. “Võib-olla on globaalne majandus veidi paremas seisus ja on meie ümbruskonnas sel ajal parem kui eemisel aastal. Kindlasti pole majandus hullemas seisus,” märkis Henriksson. Ta lisas, et eksporti mõjutavad tugevalt kindlasti Venemaa-suunalised sanktsioonid, eriti just toidutööstuseid.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2014, 11:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing