• Jaga lugu:

  Putin lubab Rosneftile toetust

  RosneftFoto: Scanpix/Reuters

  Venemaa president Vladimir Putin kinnitas läinud nädalal, et riik ei jäta oma suurimat naftafirmat hätta.

  Putin ütles intervjuus riiklikule uudisteagentuurile TASS, et valitsus kindlasti aitab Rosnefti, kui firmal peaks selleks vajadus tekkima. Tuleva aasta aprilliks tuleb tagasi maksta või refinantseerida laene kokku 21 miljardi dollari väärtuses, mis on valdavalt välisvaluutas, vahendab agentuur Bloomberg.
  „Putini sõnad püüdsid kinnitada investoritele Rosnefti strateegilist tähtsust,“ kommenteeris Commerzban AG laenuanalüütik Apostolos Bantis. „See peaks vähendama investorite silmis maksevõimetuse riski.“
  Rosneft, millel on rohkem lühiajalisi laene kui ühelgi teisel Venemaa suurfirmal, on lääne sanktsioonide tõttu globaalsetest kapitaliturgudest ära lõigatud.
  Vaid mõned päevad enne Putini kinnitust oli Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin hoiatanud, et Rosnefti ei saa riiklikust reservfondist toetada. Oktoobri lõpul ütles Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev, et Rosnefti taotletud riigiabi – kokku 43 miljardit dollarit – ei vasta nõuetele, mille alusel fond abi annab.
  Putini sõnul tuleb enne olukorda hinnata. Kiiret ei ole, sest firma on Putini sõnul heas rahalises seisus. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.