• Jaga lugu:

  Parts: peame muutuma elektrit eksportivaks riigiks

  IRLi peaministrikandidaat Juhan PartsFoto: Eiko Kink

  IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts rõhutas täna V Energia aastakonverentsil, et Eesti peaks muutuma elektrit eksportivaks riigiks.

  „Me peame muutuma elektrit eksportivaks riigiks, me täna seda oleme aga peame olema ka kümne aasta pärast,“ teatas ta. Parts rõhutas, et Eesti ei peaks rahulduma sellega, et on mõnd toru või liini pidi ühendatud teiste riikidega ja seepärast justkui poleks vajadust elektrit ise toota.  
  Tehnoloogial ta vahet ei teeks, ent rõhutas, et riigil tuleks teha tarka kostööd ärimeeste ja investoritega, maha istuda ning arutada. „Meil on vaja eksporti – raha, kuulge inimesed,“ hõikas ta saalile.
  Ta nentis, et ei tea kuidas täpselt on läinud Eesti energiamajanduse arengukavaga (ENMAK), ent, Eesti peaks tema hinnangul looma sellise õhkkonna, kus ärimehed räägivad oma legitiimsetest huvidest. Vaid siis saaks koos midagi ette võtta.
  Saalis istunud konkurentsiameti peadirektor Märt Ots esines repliigiga ning märkis, et on absoluutselt õige mõte, üritada luua eksporti, ent tema mure on see, et amet kuuleb päevast päeva hala, et andke subsiidiumi, siis me hakkame tootma. „Me kindlasti ei tohiks seda teha, et võtame ühest kohast ja siis hakkame seda eksportima,“ nentis ta.
  Taastuvenergia koja juht Rene Tammist nentis, et mis puutub ENMAKi, siis teda hämmastab, et seal puudub visioon. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.