Parts: peame muutuma elektrit eksportivaks riigiks

21. november 2014, 07:30
IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141121/NEWS/141129955/AR/0/AR-141129955.jpg

IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts rõhutas täna V Energia aastakonverentsil, et Eesti peaks muutuma elektrit eksportivaks riigiks.

„Me peame muutuma elektrit eksportivaks riigiks, me täna seda oleme aga peame olema ka kümne aasta pärast,“ teatas ta. Parts rõhutas, et Eesti ei peaks rahulduma sellega, et on mõnd toru või liini pidi ühendatud teiste riikidega ja seepärast justkui poleks vajadust elektrit ise toota.  

Tehnoloogial ta vahet ei teeks, ent rõhutas, et riigil tuleks teha tarka kostööd ärimeeste ja investoritega, maha istuda ning arutada. „Meil on vaja eksporti – raha, kuulge inimesed,“ hõikas ta saalile.

Ta nentis, et ei tea kuidas täpselt on läinud Eesti energiamajanduse arengukavaga (ENMAK), ent, Eesti peaks tema hinnangul looma sellise õhkkonna, kus ärimehed räägivad oma legitiimsetest huvidest. Vaid siis saaks koos midagi ette võtta.

Saalis istunud konkurentsiameti peadirektor Märt Ots esines repliigiga ning märkis, et on absoluutselt õige mõte, üritada luua eksporti, ent tema mure on see, et amet kuuleb päevast päeva hala, et andke subsiidiumi, siis me hakkame tootma. „Me kindlasti ei tohiks seda teha, et võtame ühest kohast ja siis hakkame seda eksportima,“ nentis ta.

Taastuvenergia koja juht Rene Tammist nentis, et mis puutub ENMAKi, siis teda hämmastab, et seal puudub visioon. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. November 2014, 07:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing