Äripäev • 1. detsember 2014 kell 11:11

Leedo hankevõit tundub konkurendile kahtlane

Vjatšeslav Leedo  Foto: Veiko Tõkman

Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii tütarettevõte Väinamere Liinid võitis riigihanke ning hakkab tuleva aasta aprillist sõitma Vormsi ja mandri vahelisel reisiparvlaevaliinil. Konkurent Kihnu Veeteed aga leiab, et Leedo tegi alapakkumise.

Riigihanke võitnud Vjatšeslav Leedo firma pakub ühe reisi hinnaks ilma käibemaksuta 238 eurot, kirjutas Lääne Elu.

Edukaks tunnistatud pakkuja küsitud hind ei võimalda täiesti katta laevaliini kulusid, ütles väljaandele Kihnu Veeteede kommunikatsioonijuht Külli Akkermann, kelle sõnul on nad asunud hanketulemusi analüüsima ning vastavalt sellele ka otsustavad edaspidised sammud. Kihnu Veeteedel on võimalus kahe nädala jooksul maavalitsuse otsus vaidlustada.

"Meil oleks piinlik pakkuda kehva teenust oma pikaaegsetele püsiklientidele ja nende külalistele,“ kommenteeris pressiteates Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treiel.

Novembri alguses kirjutas Lääne Elu, et üks pakkuja arvestas ühe reisi kütusekuluks 119,8 liitrit ja teine 172,9 liitrit. Vormsi liinile operaatori leidmise hange venis plaanitust pikemaks – esialgu pidi see lõppema 25. augustil.

Uus avaliku liiniveo leping jõustub 1. maist 2015 ja kestab 2020. aastani. Praegu veab mandi ja Vormsi vahel reisijaid Rein Kilgile kuuluv AS Kihnu Veeteed.

Hetkel kuum