• Jaga lugu:

  Maxima sai Leedus kartelli eest trahvi

  Leedu jaekett Maxima.Foto: Raul Mee

  Balti riikide suurim jaemüügikett Maxima LT sai Leedus hinnaleppe eest trahvi 58,3 miljonit Leedu litti ehk 16,9 miljonit eurot.

  Leedu monopolivastane asutus leidis, et Maxima ja külmtoodete müüja Mantinga on osalenud kartellis ning see on vastuolus Euroopa Liidu monopolivastase seadusega. Kokkuleppe järgi ei müüdud Mantinga valmistatud võileibasid Maximas alla põhihinna, kirjutas Leedu Delfi.  
  Maxima juht Zydrunas Valkeris nimetas otsust ootamatuks ja arusaamatuks. Tema sõnul tegid nad juurdluse käigus uurimisorganitega koostööd ja andsid vajalikke dokumente ning mingit rikkumist pole olnud. Valkerise sõnul kavatsetakse otsus kohtus vaidlustada.
  Juurdlus sai alguse juba 2010. aasta 21. septembril. Uuriti ka Maxima seost teiste jaemüügikettidega nagu Prisma, Palink, Norfos mažmena ja Rimi Leedu, kuid ei leitud piisavalt tõendeid.
  Mantingat trahviti 4,4 miljoni euroga.
  Maxima Grupi käive 2013. aastal oli 2,5 miljardit eurot, suurima osa käibekasvust andis Eesti, kus avati neli uut poodi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.