EASi kohtusse kaevanud ettevõte: EAS on hooletu

17. detsember 2014, 14:16
E&G tegevjuht Artur Fjodorov
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141217/NEWS/141219728/AR/0/AR-141219728.jpg

EASi kohtusse kaevanud ja sellega Eesti osalemise maailmanäitusel EXPO 2015 küsimärgi alla seadnud ettevõtte E&G tegevjuhi Artur Fjodorovi sõnul on EAS ise süüdi, et hanke korraldamise viimsele minutile jättis.

Äripäev kirjutas eile, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ei pruugi sel aastal Eesti paviljoni maailmanäitusel EXPO Milano 2015 valmis saada. Seda seetõttu, et hankes kvalifitseerumatuks tunnistatud ettevõte E&G kaebas EASi Tallinna halduskohtusse. Viimane pani EASile peale keelu enne menetluse lõppu kellegi teisega lepingut sõlmida.

EASi juhi Hanno Tombergi sõnul tähendab see, et kui kohtuvaidlus venib jaanuari keskpaigani, ei pruugi Eesti paviljoni ehitus EXPOl õigeks ajaks valmida. Nii peaks riik loobuma maailmanäitusel osalemisest ja tooks kaasa 1,1 miljoni euro mahakandmise juba tehtud töö eest.

E&G tegevjuht Artur Fjodorov ütles, et E&G pole süüdi selles, et Eesti ei pruugi EXPOle jõuda, ega ka selles, et maailmanäitusele mitteminemine tooks kaasa 1,1 miljoni suuruse kahju. „Kuidas saab tekitada kahju ja olla taunitav see, et üks Eestis tegutsev ettevõte on huvitatud sellest, et riigihanke menetlus toimuks õiguspäraselt ning soovib seista oma rikutud õiguste eest?” küsis ta.

Tema sõnul oli EXPO 2015 toimumine teada juba mitu aastat tagasi. „Eesti osalemine polnud üleöö sündinud uudis,” märkis ta. Tema sõnul pidi hankijale olema teada, milline on Eesti õiguslik regulatsioon, riigihangete seadus ja millised on hankijate ja pakkujate õigused ja kohustused. „Hanget varem ja aegsasti korraldades ja oma tööd hoolikalt planeerides poleks kõik need ilmselged asjaolud ehitustähtajale mõju avaldanud,” ütles Fjodorov.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2014, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing