• Jaga lugu:

  USAs kümnendi kiireim kasv

  USA majandus kasvas oodatust kiiremini.Foto: Bloomberg

  USA majandus oli kolmandas kvartalis oodatust tugevam ning kasvas 5 protsenti. See on parim kolmas kvartal viimase 11 aasta jooksul, vahendab CNN Money.

  Sisemajanduse koguprodukt hüppas 30. septembri seisuga kolme kuu jooksul võrreldes aastatagusega 5 protsenti, teatas USA valitsus teisipäeval.
  Pannes numbrid perspektiivi – see on USA majanduse jaoks parim kolmas kvartal 2003. aastast alates. Kohandatud number on esialgsest 1,1 protsendipunkti suurem – varemalt antud hinnang näitas 3,9protsendilist kasvu.
  Optimistlikum hinnang tugines oodatust tugevamatele tarbimis- ja ettevõtluskulutustele majanduses. Tarbimiskulutused kasvasid esialgse 2,2 protsendi asemele 3,2 protsenti ning ettevõtete investeeringud kasvasid 7,1 protsendi asemel 8,9 protsenti.
  Esimeses kvartalis tabas USA-d 2,1protsendiline majanduslangus ja teises kvartalis toimus 4,6protsendiline tõus. Kolmanda kvartali tulemus näitab, et USA kasv on kiirenemas.
  Samas oodatakse neljandas kvartalis mõnevõrra madalamat kasvu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.