Mait Kraun • 23. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: turud tegid uued rekordid

New Yorgi börsi logo.  Foto: Bloomberg.

Tähtsamad USA aktsiaindeksid tegid rekordeid ning tehnoloogiaaktsiad aitasid teha tasa detsembri alguses saadud kaotused.

„Trend pööras ennast eelmisel nädalal ümber. Praegune aeg aastas on aga täiuslik aktsiate kiireks tõusuks,“ ütles investeerimisfirma Greenwood Capital Associates investeeringute juht Walter Todd Bloombergile. „Kui välismaalt suuri ja ettenägematuid sündmusi ei tule, siis aktsiad jätkavad tõusu ja ehk jõuab S&P500 sellel aastal ka 2100 punkti piirini.“

Facebook ja Intel Corp tõusid rohkem kui 1,9 protsenti ning juhtisid tehnoloogiasektori kasvu. Dow Jonesi indernetiindeks tõusis 1,1 protsenti, sest Twitter ja Amazon kallinesid vähemalt 2,2 protsenti. Nasdaqi biotehnoloogia indeks langes aga 2,4 protsenti, sest Gilead Sciences kukkus 14 protsenti.

Standard & Poor's indeks tõusis 0,4 protsenti ning sulgus 2078,54 punktil. S&P500 eelmine rekord oli 2075,37, mille indeks saavutas 5. detsembril. Dow Jones lisas 0,9 protsenti ning sulgus 17 959 punktil, mis on samuti rekord. Russell 2000 indeks kallines 0,5 protsenti.

WTI toornafta hind tõusis 0,54 protsenti ning barrel naftat maksab 55,56 dollarit. Brent toornafta aga odavnes 2,07 protsenti ning maksab 60,11 dollarit barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes 0,32 protsenti ning unts kulda maksab 1176 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt