• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Mandariinid" kandideerib Oscarile

  "Mandariinide" produtsent Ivo Felt, lavastaja Zaza Urushadze ja peaosatäitja Lembit Ulfsak.Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix

  Eesti-Gruusia mängufilm "Mandariinid" pääses parima võõrkeelse mängufilmi kategoorias Oscari-nominentide hulka.

  Hiljuti oli "Mandariinid" sama kategooria nominent ka Kuldgloobuste jagamisel, kus võitis Venemaa film “Leviaatan”.
  Teised neli kandidaati on Argentina film "Metsikud lood”, Mauritaania film "Timbuktu", Poola film "Ida" ja Venemaa "Leviaatan”.
  "Mandariinid" on esimene Eesti ja Gruusia koostöös valminud mängufilm. Filmi idee autor on kaasprodutsent Artur Veeber. Selle käis ta välja 2009. aastal, kui lavastaja Zaza Urušadze oli Tallinnas Gruusia filmide nädala raames oma filmi "Kolm maja" linastusel. Filmi käsikirja kirjutas Urušadze kahe nädalaga.
  Eesti filmidest on sarnast edu näidanud ainult Tanel Toomi lühifilm "Pihtimus", mis võitis 2010. aastal välismaise filmi kategoorias tudengifilmide Oscari ja esitati 2011. aastal Oscari lühifilmide kategooria viie nominendi hulka.
  87. Oscarid jagatakse 22. veebruaril Hollywoodis Dolby Theatre'is.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiaturud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".