Äripäev • 4. märts 2015 kell 11:42

SEB hoiatab libakirjade eest

SEB  Foto: Eiko Kink

SEB panga andmetel on täna paljud saanud justkui SEB-st pärinevaid e-kirju, kus vigases eesti keeles teavitatakse klienti saabunud turvasõnumist ja palutakse avada link, mis väidetavalt viib postkasti.

Lingil klõpsates avatakse SEB internetipanga lehele sarnane leht, kuid lingi veebiaadress ei ole SEB oma.

SEB palub täna sellise e-kirja saanud inimestel seda ignoreerida ja lisatud linki kindlasti mitte avada. Tegemist ei ole SEB saadetud kirjaga. Inimesed, kes on kirjaga kaasas olnud lingi avanud ja üritanud seejärel sellelt lehelt oma internetipanka sisse logida, peaksid kohe ühendust võtma SEB klienditoega telefonil 665 5100.

Libakirjade puhul võib kirja tekst olla sarnane SEB teavitusega, kuid libateate saab ära tunda selle järgi, et teate sisus ei ole kordagi välja toodud konto omaniku nime. Samuti ei kuulu kirja saatja aadress SEB-le.

SEB internetipanka saab turvaliselt siseneda, trükkides ise oma veebilehitseja aadressireale www.seb.ee või SEB mobiilirakenduse kaudu.

SEB turva- ja IT-üksused on probleemist teadlikud ja tegelevad selle lahendamisega.

Hetkel kuum