Alyona Stadnik • 22. aprill 2015 kell 14:45

Peep Mühls soovib pankrotti

Eesti Koostöö Kogu pikaajaline juht Peep Mühls.  Foto: Meeli Küttim

Eesti Koostöö Kogu pikaajaline juht ja Eesti esimese suhtekorraldusfirma loonud Peep Mühls on maksejõetu ja varatu. Viimati teenis Mühls tulu 2013. aastal ja tema varade väärtus on 3500 eurot, samas võlgu on tal üle 162 000 euro.

Laenuandmise ja investeeringute haldamisega tegelev Levalex Invest esitas 15. jaanuaril Peep Mühlsile pankrotihoiatuse ja 3. veebruaril kohtusse pankrotiavalduse. Andres Lõhmusele kuuluv Levalex Invest laenas Mühlsile raha 2013. aasta lõpus ja 2014. aasta kevadel, kokku 20 000 eurot.

Pankrotihoiatus esitati seetõttu, et Mühls on vaatamata korduvatele hoiatustele ja nõuetele jätnud laenu, intressid ja viivised tasumata. Lisaks võlgnevusele jättis Mühls täitmata ka kohustuse esitada laenuandjale tagatisena täiendavalt oma elukaaslase Kersti Tänavsuu käendus.

Mühlsi ajutine pankrotihaldur Andres Hermet tutvustas täna Harju maakohtus võlausaldajale Levalex Invest ja kohtule pankrotihalduri aruannet, kust selgus, et viimati teenis Peep Mühls tulu 2013. aastal. Toona oli tema aasta tulu 450 eurot. "Alates 2012. aasta lõpust on Mühlsil olnud raskusi, sest siis ei olnud tal enam püsisissetulekut," märkis Hermet.

Pankrotihalduri selgitusel on Mühlsi ainuke kinnisvara Jõgevamaal Põltsamaa linnas, mis on tema, Tiit Tuuliku ja Heini Saare ühisomandis. Kinnisvaral on peal hüpoteek ning praegu on selle kinnisvara võõrandamine keelatud. Halduri hinnangul on Mühlsi osaluse väärtus 3500 eurot. Mühlsi kohustused ületavad aga 162 000 euro piiri. Hermeti sõnul ei plaani ta pankrotimenetlusega jätkata, sest teha tasuta tööd olukorras, kus võlgnik on töövõimeline, ta ei taha.

Võõrandas vara Luigele

Eelmisel aastal ja ka tänavu Mühlsil tulu puudus. Tänavu jaanuaris müüs ta oma Tallinnas Särgava tänaval asuva elamukrundi ja Põltsamaal kinnistu (1/6) mõttelise osa äriühingule HHL Rühm OÜ, mille omanik on Hans H. Luik. Halduri sõnul on sellest hetkest Mühls täiesti maksejõetu.

Levalex Investi esindaja, Supremia advokaadibüroo vandeadvokaat Tarvo Lindma küsis pankrotihaldurilt, mis raha eest on Mühls kaks aastat elanud. "Ta finantseeris oma elu võõrvahenditega," märkis Hermet.

Mühlsi esindaja advokaat Raul Markus oli nõus, et tema klient on maksujõuetu ja peab kuulutama välja pankroti. Mühls esitas kohtule ka võlgadest vabastamise avalduse, mis vaadatakse läbi eraldi pankrotimenetluse käigus. Kohus otsustab Mühlsi pankroti väljakuulutamise 19. mail.

Hetkel kuum