Äripäev • 4. mai 2015 kell 11:45

Leedus nabiti kinni järjekordne spioon

Politseialarm  Foto: Reuters/Scanpix

Leedu võimud pidasid kinni Venemaa kodaniku, keda kahtlustatakse spioneerimises, teatas Leedu riigiprokuratuur.

1977. aastal sündinud kodanik, kelle nime ei avaldata, peeti kinni 29. aprillil. Prokuratuuri andmeil on tegemist FSB kaastöötajaga, kes viis Leedus läbi operatsiooni, mille eesmärk oli imbuda võimuorganitesse.Vilniuse ringkonnakohtu otsusega võeti kahtlusalune kolmeks kuuks vahi alla.Viimati, aasta alguses vahistati Leedus spioneerimise kahtlusega Šiauliais teeninud õhuväeohvitser, kuid seda, kelle kasuks ta luuras, prokuratuur ei kommenteerinud. Toona oli tegemist kahe kuu jooksul juba kolmanda paljastatud spionaažijuhtumiga. Leedu võimud on varem öelnud, et riigis tegutseb lisaks Venemaa omale ka Valgevene luurevõrgustik.

Hetkel kuum