Äripäev • 9. mai 2015 kell 11:45

Venemaa jõudemonstratsioon Moskvas

Hinna Kommunistliku Partei peasekretär Xi Jinping ja Venemaa president Vladimir Putin täna võidupüha paraadil Moskvas.  Foto: EPA

Venemaa tähistab täna 70 aasta möödumist Teise maailmasõja lõpust. Võidupäevale pühendatud paraadil Moskvas Punasel väljakul näidati rahvale uusimat sõjatehnikat ja publiku eest marssis läbi rohkem kui 16 000 sõdurit.

Kell 10 hommikul alanud paraadil ei osalenud enamik lääneriikide liidreid, kes keeldusid küllakutsest. Küll aga olid kohal näiteks Hiina president Xi Jinping ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Eestit esindab pidustustel suursaadik Venemaal Jüri Luik.

Oma kõnes tänas Venemaa president Vladimir Putin Nõukogude Liidu liitlasi USAd, Suurbritanniat ja Prantsusmaad, et need aitasid II maailmasõjas natsi-Saksamaa alistada.

Foto: EPA
Hetkel kuum