Mait Kraun • 26. mai 2015 kell 20:56

Börs: turgudel kolme nädala suurim langus

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad tegid kolme nädala suurima languse ja dollar tõusis Jaapani jeeni vastu 8 aasta kõrgema tasemeni, vahendab Bloomberg.

Täna kehtis ka viimase aja trend, mille kohaselt on head majandusandmed aktsiate jaoks halvad ja vastupidi. Seda seetõttu, et paremad majandusandmed suurendavad võimalust, et Föderaalreserv tõstab intressimäärasid, mis peaks aktsiaturgudele negatiivselt mõjuma.

"Föderaalreservi mõju on alati mängus," ütles investeerimisfirma Philadelphia Trust Co investeeringute juht Richard Sichel. "Võib öelda, et positiivseid märke on mitmeid, olukord näib paranevat ja dollar on tugev. See töötab aktsiaturule praegu vastu."

Standard & Poor's 500 indeks kukkus ühe protsendi võrra ning tegi suurima languse alates 5. maist. Bloombergi Dollar Spot indeks tõusis 0,9 protsenti ning USA võlakirjade hinnad tõusid. Dow Jonesi indeks odavnes samuti protsendi võrra ja jõudis päeva lõpuks 18 041 punktini.

WTI toornafta odavnes 2,29 protsenti ja Brent langes 2,41 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 58,35 ja 63,94 dollarit. Kulla (comex) hind langes 1,4 protsenti ja unts maksab 1188 dollarit.

Hetkel kuum