Bigbanki laenuportfell kosus tänu soomlastele ja rootslastele

Bigbanki kontor.  Foto: Andras Kralla

Kahele eesti ärimehele kuuluva spetsiaalpanga Bigbank laenuportfelli aitasid esimeses kvartalis kõige enam kasvatada just Soome ja Rootsi kliendid. Kokku kasvas laenumaht 2,5% ehk 7,6 miljonit eurot, teatas ettevõte.

BIGBANK AS

Tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Hispaanias, Rootsis, Saksamaal, Austrias ja Hollandis.

Spetsialiseerunud tähtajalistele hoiustele ja tarbimislaenudele, asutati 1992. aastal Tartus.

Omanikud: Parvel Pruunsild (nõukogu esimees) 50%, Vahur Voll (nõukogu liige) 50%.

„Esimene kvartal tõi rahuldava laenuportfelli kasvu ning efektiivsuse paranemise,” sõnas Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. „Oleme lisaks võtnud rohkem fookusse ka teenuste arendamise. Nüüd pakume Eesti järelmaksuturul esimesena oma tütarettevõtte Kaupmehe Järelmaks kaudu kauplustes paberivaba järelmaksu vormistamise võimalust.“

Veebruaris tuli pank välja ka uuenenud kaubamärgiga, mille tingis panga uuenenud ärimudel, märkis Kaido Saar. „Peale kaubamärgi ja ärimudeli läbis renoveerimisprotsessi ka kogu Tallinna peakontor, kus töö käib mitmel korrusel. Uueks juhatuse liikmeks sai Bigbanki tehnoloogiajuht Agur Jõgi, kes on olnud juhatuse liige Elionis ja juhtinud tehnoloogiaüksust Skype’is.“

Bigbanki esimene kvartal

Kasum oli tänavu esimeses kvartalis enne allahindlusi 8,6 miljonit eurot, võrreldes 2014. aasta sama perioodi 8,5 miljoni euroga.Puhaskasum langes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes ligi poole võrra, 2,6 miljonilt 1,3 miljoni euro peale.Bilansimaht kasvas kvartaliga 2,6 miljoni euro võrra, 327,4 miljoni euroni.Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga suurenes tänavu samal perioodil intressitulu 9,1%, kasvades 14,6 miljoni euro pealt 15,9 miljoni euroni. Seevastu intressikulud vähenesid 10,7%, langedes 2 miljoni pealt 1,8 miljoni euroni.

Esimese kvartali lõpuks oli kontsernil 175 000 laenulepingut, neist Eestis 41 000, Lätis 70 000, Leedus 31 000, Soomes 15 000, Hispaanias 11 0000 ning Rootsis 7000.

Hetkel kuum