Äripäev • 25. august 2015 kell 14:30

Läänemaa mööblitööstus sai uue omaniku

Helland Møbleri väljapanek Stockholmi mööblimessil.  Foto: Helland Møbler

Haapsalu külje all Pullapääl asuva mööblitööstuse Hapval uus omanik on pika ajalooga Norra mööblitootja Helland Møbler, kes otsustas suurema osa oma tootmisest Eestisse kolida.

Hapval AS oli Rootsi ettevõtte Hapval AB ainuomanduses 23 aastat, selle aasta 1. juulil sõlmiti müügitehing, mille järel läksid ettevõtte aktsiapakk ja võtmed üle Helland Møblerile. Kui palju Norra ettevõte Hapvali mööblitööstuse eest maksis, pooled ei avalda, kirjutab Lääne Elu.

„Pärast pikka tegutsemist Eestis leidis Hapval AB, et võimaluse tekkides on aeg anda teatepulk üle järgmisele omanikule tingimusel, et uus omanik säilitaks senise tegevuse ning tal oleks soov ja võimalused ettevõtet arengus edasi viia,” rääkis Hapval ASi juhatuse liige Aivar Kaus.

Helland Møbler ASi tegevjuhi Joakim Hellandi sõnul otsustati tootmine Eestisse tuua peamiselt Norra kõrgete tööjõukulude ja tooraine hinna tõttu. „Järjest raskem on turul püsida, kui konkurendid on oma tootmise üle viinud riikidesse, kus tootmise kulud on Norraga võrreldes madalamad,” selgitas ta. Lauaplaatide tootmine jääb veel Norrasse, ülejäänud mööbel hakkab tulema Eestist.

Kausi sõnul väärtustab Helland Hapvali omandamisel eriti kõrgelt seda, et ei ostetud mitte lihtsalt tootmishoonet, vaid tööstusega käib kaasas ka kvalifitseeritud meeskond, kes tunneb väga hästi oma tööd. Hapvalis on praegu umbes 50 töötajat, kes jäävad Kausi kinnitusel kõik ettevõttesse edasi.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Hetkel kuum