Äripäev • 31. august 2015 kell 8:00

Nitroferdi töötajatest huvitub kümmekond ettevõtet

Nitrofert koondab sel sügisel kõik oma töötajad, kuid ettevõtte peadirektori Aleksei Nikolajevi sõnul on kavas tehas säilitada.  Foto: Erik Prozes

Kümmekond personalispetsialisti kogus eelmisel teisipäeval Nitroferdi koondatavate töötajate elulookirjeldusi ja andsid mõõdukalt lootust uuele töökohale.

Nitroferdi sööklas korraldatud tööandjate minimessil said osalenud ettevõtted kaasa valiku sel sügisel Kohtla-Järve väetisetehases töö kaotavate inimeste CVsid. Paljudega nendest ka töösuhe luuakse, selgub lähiajal, kirjutas Põhjarannik.

Aastaid Nitroferdis keemiainsenerina töötanud Ljudmilla Grigorjevskaja jõudis ühe Sillamäe ettevõtteni, kus vajati just tema teadmiste ja oskustega töötajat. “Ülejäänud pakkumised, mida uurisin, olid minule ausalt öeldes veidi primitiivsed - puhtalt füüsiline töö, kas siis pakkija või koristaja,” ütles ta.

Ettevõtte ametiühingujuht Jevgeni Solovjov nii optimistlik polnud. “Valik just väga suur pole. Head palka ausalt öeldes keegi ei pakkunud. Need palganumbrid, mida siin täna peamiselt pakuti, jäävad alla isegi sellele, mida suurem osa meie inimestest sai sel ajal, kui tehas seisis,” sõnas ta, täpsustades, et töötasu on Nitroferdis olnud viimasel aastal suurusjärgus 600-800 eurot.

Solovjovi sõnul on pärast koondamisplaani avalikustamist juuli alguses õnnestunud uus töö leida seni vaid üksikutel Nitroferdi inimestel. “Mõnel on õnnestunud minna näiteks VKGsse, aga pole sugugi kindel, kas kõigil õnnestub sinna jääda. Väljavaated on küllaltki pilvised,” leidis ametiühingujuht.

Nitroferdi tegevjuht Aleksei Nikolajev kinnitas, et praegune plaan näeb vaatamata kõigi töötajate koondamisele ette tehase säilitamise.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Hetkel kuum