Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nitroferdi töötajatest huvitub kümmekond ettevõtet

  Nitrofert koondab sel sügisel kõik oma töötajad, kuid ettevõtte peadirektori Aleksei Nikolajevi sõnul on kavas tehas säilitada.Foto: Erik Prozes

  Kümmekond personalispetsialisti kogus eelmisel teisipäeval Nitroferdi koondatavate töötajate elulookirjeldusi ja andsid mõõdukalt lootust uuele töökohale.

  Nitroferdi sööklas korraldatud tööandjate minimessil said osalenud ettevõtted kaasa valiku sel sügisel Kohtla-Järve väetisetehases töö kaotavate inimeste CVsid. Paljudega nendest ka töösuhe luuakse, selgub lähiajal, kirjutas Põhjarannik.
  Aastaid Nitroferdis keemiainsenerina töötanud Ljudmilla Grigorjevskaja jõudis ühe Sillamäe ettevõtteni, kus vajati just tema teadmiste ja oskustega töötajat. “Ülejäänud pakkumised, mida uurisin, olid minule ausalt öeldes veidi primitiivsed - puhtalt füüsiline töö, kas siis pakkija või koristaja,” ütles ta.
  Ettevõtte ametiühingujuht Jevgeni Solovjov nii optimistlik polnud. “Valik just väga suur pole. Head palka ausalt öeldes keegi ei pakkunud. Need palganumbrid, mida siin täna peamiselt pakuti, jäävad alla isegi sellele, mida suurem osa meie inimestest sai sel ajal, kui tehas seisis,” sõnas ta, täpsustades, et töötasu on Nitroferdis olnud viimasel aastal suurusjärgus 600-800 eurot.
  Solovjovi sõnul on pärast koondamisplaani avalikustamist juuli alguses õnnestunud uus töö leida seni vaid üksikutel Nitroferdi inimestel. “Mõnel on õnnestunud minna näiteks VKGsse, aga pole sugugi kindel, kas kõigil õnnestub sinna jääda. Väljavaated on küllaltki pilvised,” leidis ametiühingujuht.
  Nitroferdi tegevjuht Aleksei Nikolajev kinnitas, et praegune plaan näeb vaatamata kõigi töötajate koondamisele ette tehase säilitamise.
  Loe pikemalt Põhjarannikust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Saksamaa suurim Vene gaasi importija teatas 12,3 miljardi euro suurusest kahjumist
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.