• Jaga lugu:

  Riigikogu delegatsioon külastab Jordaania pagulaslaagrit

  PõgenikudFoto: epa

  Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon tutvub Jordaanias Süüria piiri lähistel asuva Zaatari pagulaslaagri olukorraga.

  Samuti on plaanis kohtuda ÜRO abiorganisatsioonide esindajate ning Jordaania parlamendi ja valitsuse esindajatega Ammanis.
  Delegatsiooni juhib väliskomisjoni esimees Hannes Hanso ning temaga on kaasas Eerik-Niiles Kross, Juhan Parts, Henn Põlluaas, Vladimir Velman, Kalle Palling, Jaak Madison ning Eesti suursaadik Jordaanias Margus Rava. Visiit kestab 11. septembrini.
  Zaatari pagulaslaager avati 28. juulil 2012. aastal. Laager asub umbes 15 kilomeetrit Süüria piirist ja seal on umbes 80 000 elanikku. Umbes veerand pagulaslaagri elanikest on lapsed.
  Eesti on Jordaanias olevaid Süüria pagulasi toatanud 600 000 euro ja kogemuste jagamisega. Näiteks on Eesti päästeameti logistikud aidanud ehitada Azraqi pagulaslaagrit ning MTÜ Mondo korraldab arvutikoolitust teismelistele nii Zaatari kui Azraqi laagris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.