Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Murakas: valitsus karistab ettevõtjaid

  E-Piima juhi Jaanus Murakase arvates söövad kõrged tööjõumaksud ettevõtjate jätkusuutlikkust.Foto: Andras Kralla

  Valitsuse otsus töötuskindlustusmakse mitte alandada on kahetsusväärne, leiab E-Piima juht Jaanus Murakas. Kõrged tööjõumaksud rikuvad ettevõtluskeskkonda.

  Valitsus kehtestas täna töötuskindlustuse makse määrad aastateks 2016–2019, milleks on 1,6% kindlustatule ning 0,8% tööandjale. See tähendab, et hoolimata töötukassa nõukogu ettepanekust töötuskindlustusmakse määrasid ei alandata.
  E-Piima juhi Jaanus Murakase sõnul on valitsuse otsus kahetsusväärne. „On ju lubatud, et hoitakse tööjõuga seonduvate maksude ja kulude vähendamise suunda,“ ütles ta. Murakas lisas, et kõigile on teada Eesti kõrged tööjõumaksud, mis pidurdavad siinset ettevõtluskeskkonda. „Vahepeal räägitakse, et Eestis on maksuparadiis, kuid tegelikult peetakse sellega silmas vaid seda, et meil puudub ettevõtete tulumaks,“ rääkis Murakas. Paljud ettevõtted aga kasumini ei jõuagi, kui peavad kohe alguses nii palju tööjõukuludele panustama. „See teeb meid konkurentsivõimetuks,“ ütles ta.
  Muraka sõnul jääb mulje, justkui üritaks riik ettevõtteid kõrgete tööjõumaksudega karistada. Ta selgitas, et praegune maksusüsteem on pahede maksustamise suunaga – näiteks tõstetakse nii kütuse- kui ka alkoholiaktsiisi. „Kõrgete tööjõumaksudega justkui karistatakse ettevõtjaid selle eest, et võtame kedagi tööle,“ ütles ta.
  Murakas leiab, et ettevõtluskeskkonda parandaks hoopis see, kui maksustataks ettevõtete kasum. Sellisel juhul oleks maksude kogumine ettevõtete võimekuse järgi rohkem tasakaalus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.