Mait Kraun • 16. september 2015 kell 17:27

Egiptuse miljardär jõudis pagulaste saare ostule lähemale

Süüria paadipõgenikud Kreeka rannikul.  Foto: epa

Egiptuse miljardär pakkus hiljuti välja, et sõjapõgenikele võiks osta eraldi saare. See on lähemal saamaks ka reaalsuseks, vahendab CNN Money.

Terve regiooni üks rikkamaid mehi Naguib Sawiris ütles, et on leidnud kaks erakätes olevat Kreeka saart, mis võiks projektiga hästi sobida. „Me oleme omanikega võtnud ühendust ja näidanud üles huvi hakata läbirääkimisi pidama,“ ütles Sawiris oma teadaandes.

Tema idee muretseda sõjapõgenikele saare näol turvaline elukoht sai alguses palju kriitikat ning ta naerdi välja. Sawiris aga ütles, et nüüd on huvi kasvanud ja „ühendust on võtnud väga paljud potentsiaalsed rahastajad.“

„Ma loon saarele sadama, kus paadid saavad randuda. Ma võtan need inimesed tööle – nad hakkavad ehitama omale maju, koole, haiglaid, ülikoole, hotelle,“ ütles ta ja lisas, et tema võimuses on tööd pakkuda umbes 100 000-200 000 sõjapõgenikule.

Sawiris on telekomiettevõtte Orascom TMT omanik ja tegevjuht. Ta ütles, et saare nimeks saaks Türgi rannikul uppunud lapse järgi „Aylani saar.“

Hetkel kuum