Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Borenius ja Cobalt ühinevad Balti suurimaks advokaadibrüooks

  Advokaadibüroo Cobalt juhtivpartner Martin Simovart ja Boreniuse vanempartner Sten Luiga.Foto: Andras Kralla

  Kaks Eesti suurt advokaadibürood Borenius ja Cobalt otsustasid ühendada kompetentsi ja luua Balti riikide suurima advokaadibüroode keti, mis hakkab tegutsema Cobalti nime all.

  Leedu Boreinuse partnerid lähevad Soraineni

  Leedu advokaadibüroo Borenius endine juhtivpartner Daivis Švirinas ja kohtuvaidluste meeskonna juht Žygimantas Pacevičius liituvad Soraineniga. Koos nendega lisandub Soraineni meeskonda veel üksteist leedu advokaati.

  Viimased viis aastat on Švirinase valdkond olnud konkurentsi- ja energiaõigus. Nüüd hakkab ta juhtima Soraineni Leedu kontori konkurentsiõiguse ja tururegulatsiooni töörühmi. 15aastase töökogemusega Žygimantas Pacevičiusest saab vaidluste lahendamise töörühma partner.

  Partnerite sõnul on uue büroo eesmärk pakkuda siinse regiooni äriklientidele parimat õigusteenust. „Ühendatud jõuga katame tipptegijatega ära pea kõik õigusmaastiku valdkonnad,“ kommenteeris senise Boreniuse vanempartner Sten Luiga.
  Advokaadibüroo Cobalt (endine LAWIN) juhtivpartneri Martin Simovarti sõnul ei olnud eraldi eesmärk luua kõige suuremat bürood - see oli protsessi tagajärg. „Siht oli luua kõige efektiivsem büroo,“ lisas ta.
  Mugavustsoonist välja
  Luiga sõnul tundsid mõlemad bürood ka eraldi tegutsedes end Eesti turul mugavalt. „Võib-olla isegi liiga mugavalt. Oleme olnud turuosa mõttes esimese viie büroo hulgas pikki aastaid. Käibe poolest on Boreniuse büroo olnud aastaid kolmandal kohal,“ sõnas Luiga.
  Kindlasti ei prognoosi ta ühinenud ettevõttele käibelangust. „Meie käibed on olnud stabiilsed. Loomulikult soovime nii käibe kui kasumi kasvu. Esialgu näeme, et meil kulub palju investeeringuteks,“ sõnas Luiga. „Kogu protsessi vältel ei ole me üldse rahale mõelnud. Meie jaoks oli oluline ühisvisioon ja nägemus uut tüüpi büroost.“
  Simovart lisas, et tulevikuplaanis võiks see tehing tähendada, et üks pluss üks võrdub kolm. „Õigusturg on kogu maailmas väga dünaamiline. Skandinaavias tekivad suuremad bürood, kes on võimelisemad pakkuma täisteenust kõikides valdkondades ja tegema seda tipptasemel, võimalikult efektiivselt ja kõrge kvaliteediga,“ rääkis Simovart.
  Partnerite jaoks on hetkel põhiküsimus, kuidas suure büroo kontekstis säilitada butiigi kvaliteet. „Suurim väljakutse on uues büroos säilitada sama hea kliendikesksus, mida me oleme saanud seni pakkuda,“ nentis Luiga.
  Hea teada
  Partnerite ja advokaatide arvult jõudis ühendatud advokaadibüroo Eesti juhtivale kohale. Cobalt Eesti büroos hakkab tegutsema üle 60 advokaadi-juristi, kellest 13 on ettevõtte partnerid. Protsessi raames tuli ka partnereid juurde.
  Uue büroo teenustevalikus on kõik ettevõtlusega seotud õigusvaldkonnad.
  Lisaks Eesti büroodele ühinevad uue brändi alla ka advokaadibüroode Borenius ja Cobalt Läti ja Leedu büroo, moodustades sellega Baltikumi suurima keti üle 180 advokaadiga Balti riikides ja Valgevenes.
  Uut bürood Eestis hakkavad juhtima Sten Luiga, Jaanus Mody ja Martin Simovart.
  Boreniuse mullune käive oli 3,1 miljonit eurot ja kasum 432 141 eurot. Advokaadibüroo käibe edetabelis oli ettevõte mullu neljas ja kasumi edetabelis kümnes.
  Cobalti mullune käive oli 3 miljonit eurot ja kasum 530 159 eurot. Advokaadibüroo käibe edetabelis oli Cobalt mullu neljas ja kasumi edetabelis seitsmes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.