• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FSB: vahetasime Kohveri Dresseni vastu

  Eston Kohver Pihkva kohtumajas.Foto: Postimees/Scanpix

  Venemaal spionaaži eest süüdi mõistetud kapo töötaja Eston Kohver vahetati Eestis riigireetmise eest süüdi mõistetud endise kapo ohvitseri Aleksei Dresseni vastu, teatas täna FSB pressibüroo.

  TASSi vahendatud teatel toimus vahetus Pihkva oblastis Piusa jõe sillal ning Vene meedia teatel oli vahetuse toimumise hetkel sillale pääs mõlemast otsast suletud.
  Venemaal Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis piiriületust oodanud autojuhtidele öeldi täna hommikul, et punkt on ajutiselt suletud piiriüleste asjaolude tõttu, kirjutas Pihkva uudisteagentuur täna Eesti aja järgi kell 11. Agentuur lisas, et suletud oli ka Eesti poole Koidula piiripunkt.
  Kapo töötaja Eston Kohver mõisteti augustis Venemaa Pihkva oblastikohtus 15 aastaks range režiimiga vanglasse. Teda süüdistati spionaažis, ebaseaduslikus piiriületuses, relva ebaseaduslikus omamises ja selle salakaubaveos.
  Aleksei Dressen on endine kapo juhtivspetsialist, kes mõisteti 2012. aastal süüdi riigireetmises. Dressen oli töötanud aastaid FSB vastuluureteenistuse heaks.
  Dressen ja tema abikaasa vahistati 22. veebruaril 2012 Tallinna lennujaamas, kus proua Dressen oli minemas Moskva lennukile, kaasas andmekandja infoga, mis tema vahistamise käigus asitõendina konfiskeeriti.
  Juulis 2012 tunnistas Harju maakohus Aleksei Dresseni süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16aastase vangistusega.
  Venemaa uudisteagentuuriga Interfaks täna rääkinud Venemaa eriteenistuse spetsialisti sõnul on 48aastane Dressen 1990ndatest aastatest täitnud Vene vastuluure ülesandeid ja hankinud Balti riikidest USA ja Briti luureinfot. „20 tegevusaasta jooksul Eesti eriteenistuses vahendas Dressen Moskvale tohutus koguses väärtuslikke dokumente ameeriklaste LKA ja brittide MI6 salaoperatsioonidest Balti riikides Venemaa vastu,“ kommenteeris allikas.
  Allikas jätkas, et tänu Dressenile on paljastatud rida Venemaal tegutsenud luurajaid, nurjatud mitme Venemaa riigiametniku värbamine ja avalikuks saanud venevastased aktsioonid Balti riikides.
  Dresseni naine ootab meest ees juba Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eramajade energiatõhususe toetusest: vaid euro elaniku kohta ei peatanud verejooksu
Poliitikutelt on hädasti vaja pikka plaani Eesti väikeelamu omanike toetamisel majade energiatõhusaks muutmisel. See 1 euro iga Eesti elaniku kohta, mis kevadel Kredexi kaudu välja jagati, kadus ju loetud tundidega, kirjutab Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi ringmajanduse valdkonna juht Kadi Kenk.
Poliitikutelt on hädasti vaja pikka plaani Eesti väikeelamu omanike toetamisel majade energiatõhusaks muutmisel. See 1 euro iga Eesti elaniku kohta, mis kevadel Kredexi kaudu välja jagati, kadus ju loetud tundidega, kirjutab Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi ringmajanduse valdkonna juht Kadi Kenk.
Aasia aktsiaturud taastusid võimsalt Evergrande aktsia +23%
Aasia aktsiaturud olid neljapäeval tõusmas, sest pankrotiohus arendaja Evergrande kohta ilmus positiivseid uudiseid. Dollar püsis aga kuu kõrgeimal tasemel ning Föderaalreserv võttis eilsel kohtumisel karmima tooni, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud olid neljapäeval tõusmas, sest pankrotiohus arendaja Evergrande kohta ilmus positiivseid uudiseid. Dollar püsis aga kuu kõrgeimal tasemel ning Föderaalreserv võttis eilsel kohtumisel karmima tooni, vahendab Reuters.
Põllumehe kaubamaja otsib tegevjuhti
OÜ SE Tehnikakeskus pakub oma e-poes Põllumehe Kaubamaja laia tootevalikut põllu- ja aiatöödele. Ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Kramp Groep B.V ja mille eelmise aasta käive oli üle 3,5 miljoni euro, ootab oma Pärnumaal asuva filiaali arengut juhtima tegevjuhti/juhatuse liiget.
OÜ SE Tehnikakeskus pakub oma e-poes Põllumehe Kaubamaja laia tootevalikut põllu- ja aiatöödele. Ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Kramp Groep B.V ja mille eelmise aasta käive oli üle 3,5 miljoni euro, ootab oma Pärnumaal asuva filiaali arengut juhtima tegevjuhti/juhatuse liiget.
Kaja Kallas: rohepööre on sama pöördeline otsus kui tööstusrevolutsioon 18. sajandil
Traditsiooniliselt avas Äriplaani konverentsi ettekanded oma kõnega peaminister Kaja Kallas. Kuigi Andrus Ansip andis omal ajal konkreetse pika plaani kõigile: "viie rikkaima Euroopa riigi sekka," siis Kaja Kallas niimoodi numbrilisele mõõdikule ei rõhu.
Traditsiooniliselt avas Äriplaani konverentsi ettekanded oma kõnega peaminister Kaja Kallas. Kuigi Andrus Ansip andis omal ajal konkreetse pika plaani kõigile: "viie rikkaima Euroopa riigi sekka," siis Kaja Kallas niimoodi numbrilisele mõõdikule ei rõhu.