Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FSB: vahetasime Kohveri Dresseni vastu

  Eston Kohver Pihkva kohtumajas.Foto: Postimees/Scanpix

  Venemaal spionaaži eest süüdi mõistetud kapo töötaja Eston Kohver vahetati Eestis riigireetmise eest süüdi mõistetud endise kapo ohvitseri Aleksei Dresseni vastu, teatas täna FSB pressibüroo.

  TASSi vahendatud teatel toimus vahetus Pihkva oblastis Piusa jõe sillal ning Vene meedia teatel oli vahetuse toimumise hetkel sillale pääs mõlemast otsast suletud.
  Venemaal Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis piiriületust oodanud autojuhtidele öeldi täna hommikul, et punkt on ajutiselt suletud piiriüleste asjaolude tõttu, kirjutas Pihkva uudisteagentuur täna Eesti aja järgi kell 11. Agentuur lisas, et suletud oli ka Eesti poole Koidula piiripunkt.
  Kapo töötaja Eston Kohver mõisteti augustis Venemaa Pihkva oblastikohtus 15 aastaks range režiimiga vanglasse. Teda süüdistati spionaažis, ebaseaduslikus piiriületuses, relva ebaseaduslikus omamises ja selle salakaubaveos.
  Aleksei Dressen on endine kapo juhtivspetsialist, kes mõisteti 2012. aastal süüdi riigireetmises. Dressen oli töötanud aastaid FSB vastuluureteenistuse heaks.
  Dressen ja tema abikaasa vahistati 22. veebruaril 2012 Tallinna lennujaamas, kus proua Dressen oli minemas Moskva lennukile, kaasas andmekandja infoga, mis tema vahistamise käigus asitõendina konfiskeeriti.
  Juulis 2012 tunnistas Harju maakohus Aleksei Dresseni süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16aastase vangistusega.
  Venemaa uudisteagentuuriga Interfaks täna rääkinud Venemaa eriteenistuse spetsialisti sõnul on 48aastane Dressen 1990ndatest aastatest täitnud Vene vastuluure ülesandeid ja hankinud Balti riikidest USA ja Briti luureinfot. „20 tegevusaasta jooksul Eesti eriteenistuses vahendas Dressen Moskvale tohutus koguses väärtuslikke dokumente ameeriklaste LKA ja brittide MI6 salaoperatsioonidest Balti riikides Venemaa vastu,“ kommenteeris allikas.
  Allikas jätkas, et tänu Dressenile on paljastatud rida Venemaal tegutsenud luurajaid, nurjatud mitme Venemaa riigiametniku värbamine ja avalikuks saanud venevastased aktsioonid Balti riikides.
  Dresseni naine ootab meest ees juba Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Aleksei Šiškin: Nord Stream 2 hävitas eestlaste hõimurahva asuala
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse?
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse? Suuremast püsikulust hoolimata paistab suure edumaaga võitvat paat.
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse? Suuremast püsikulust hoolimata paistab suure edumaaga võitvat paat.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Suur galerii: Äriplaan 2023 tõi kokku rekordarvu ettevõtlikke inimesi
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kohus lasi Ossipenko vabaks
Viru maakohus otsustas neljapäeval, et puuduvad põhjused korruptsioonis kahtlustatavad Ida-Virumaa ärimehe Nikolai Ossipenko vahistamiseks, kirjutab ERR.
Viru maakohus otsustas neljapäeval, et puuduvad põhjused korruptsioonis kahtlustatavad Ida-Virumaa ärimehe Nikolai Ossipenko vahistamiseks, kirjutab ERR.

Olulisemad lood

Rahvaloendus: keskmise Eesti elaniku kodu on vanem kui ta ise
Keskmine eluruum pärineb aastast 1972 ning keskmine eestlane sündis aastal 1979, seega on keskmise eestlase kodu temast vanem. Samuti domineerivad Eesti inimeste kodudena endiselt nõukogudeaegsed hooned.
Keskmine eluruum pärineb aastast 1972 ning keskmine eestlane sündis aastal 1979, seega on keskmise eestlase kodu temast vanem. Samuti domineerivad Eesti inimeste kodudena endiselt nõukogudeaegsed hooned.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.