Äripäev • 5. oktoober 2015 kell 6:02

Vaata, kes osalevad aktsioonis „Ettevõtlikkus kooli"

Sten Tamkivi on üks ettevõtjaist, kes ühines aktsiooniga "Ettevõtlikkus kooli".  Foto: Erik Prozes

Täna algaval ettevõtlusnädalal külastab 63 ettevõtjat ja tippjuhti Eesti koole, et rääkida oma lugu ning innustada noori oma karjäärivalikutes ka ise endale tööandjaks hakkamist kaaluma.

„Ettevõtlikkus ei tähenda tingimata ise ettevõtjaks hakkamist, kuigi see peaks karjääri planeerides olema loomulik valikuvõimalus iga noore jaoks,“ ütles reedel Polütehnikumis noortega kohtuv ettevõtja, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. „Mõtteviis, et ma olen ise aktiivne oma tööelu suunamisel, julgen riskida ja ka ebaõnnestuda ning sellest õppida, on vajalik nii ettevõtjana, juhina kui ka spetsialistina.“

Taxify asutaja Markus Villigi sõnum õpilastele on, et igast ideest saab üles ehitada eduka ettevõtmise, kui väga palju pingutada. „Peamine on soov olla valikutes vaba, julgus võtta riske. Kuid ka valmisolek teha väga, väga palju tööd,“ ütles Villig. „Ettevõtja elul on palju plusse, kuid samas on see kindlasti ka väga raske. Igaühest ei saa ettevõtjat ega peagi saama, kuid tahan oma esinemisega õpilastele näidata, et edukaks võib saada ka juba paari aasta jooksul pärast kooli lõpetamist.“

Aktsioon „Ettevõtlikkus kooli“ haakub ka Äripäeva Eduka Eesti raames 2014. aastal välja käidud ettepanekuga, mille tegi tollane Tallinna 32. keskkooli abiturient ja loovagentuuri Ideerada juht Ailar Väärtmaa. Väärtmaa kirjutas, et nimelt ettevõtja isiklik lugu on see, mis innustab noori ettevõtjaks hakkama. Ja kui me tahame, et selliseid noori oleks rohkem, tuleb ettevõtjad kooli viia isiklikke kogemusi rajama.Täna hommikuse seisuga räägivad aktsiooni "Ettevõtlikkus kooli" raames kooliõpilastele oma loo:1. Ando Jukk - Pühajärve Põhikool2. Anne Samlik - Võru Kesklinna kool3. Ardon Kaerma - Läänemaa Ühisgümnaasium4. Argo Virkebau - Tallinna 21. Keskkool5. Erki Hendrikson - Gustav Adolfi Gümnaasium6. Erki Mölder - Tartu Tamme Kool7. Georg Rute - Kadrioru Saksa Gümnaasium8. Heiti Hääl - Jakob Westholmi Gümnaasium9. Herty Tammo - Pirita Majandusgümnaasium10. Ivo Remmelg - Pelgulinna Gümnaasium11. Jaan Puusaag - Tallinna Reaalkool12. Jarmo Liiver - Rakvere Gümnaasium & Reaalgümnaasium13. Kaidi Ruusalepp - Räpina Ühisgümnaasium14. Kaido Kaljulaid - Nõmme Põhikool15. Kaido Padar - Lilleküla Gümnaasium16. Kristjan Tiimus - Viimsi Kool17. Lembit Loo - Saue Ühisgümnaasium18. Lembit Lump - Tartu Jaan Poska Gümnaasium19. Maarika Liivamägi - Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium20. Mait Sooaru - Tallinna Järveotsa Gümnaasium21. Marek Kiisa - Jõhvi Gümnaasium22. Marek Põldeots - Pärnu Ühisgümnaasium23. Marianne Võime - Tartu Katoliku kool24. Mark Maslov - Lasnamäe Gümnaasium25. Märt Ridala - Viimsi kool26. Martin Rand - Karlova kool27. Martin Talts - Tabasalu Ühisgümnaasium28. Martin Villig - Kuristiku Gümnaasium29. Monika Laneman - Kivimäe Põhikool30. Priit Alamäe - Tallinna Ühisgümnaasium31. Priit Põldoja - Vanalinna Hariduskolleegium32. Sten Tamkivi - Pääsküla Gümnaasium33. Taavi Kikas - Tallinna Tööstushariduskeskus34. Taavi Veskimägi - Rapla Ühisgümnaasium35. Tea Varrak - Nõmme Gümnaasium36. Tiina Leosk - Hugo Treffneri Gümnaasium37. Toomas Laigu - Tartu Raatuse Kool38. Toomas Tamsar - Tallinna Polütehnikum39. Urmas Mägi - Sindi Gümnaasium40. Vadim Ivlijev - Jõhvi vene põhikool40. Vahur Roosaar - Koidula Gümnaasium42. Valdo Kalm - Laagna Gümnaasium43. Vallo Arumäe - Kalamaja Põhikool44. Ville Jehe - Tapa Gümnaasium45. Virve Roosimägi - Tallinna 32. Keskkool46. Vadim Tsvetikov - Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus47. Eero Pärgmäe - Lilleküla Gümnaasium48. Kristina Narusk - Märjamaa Gümnaasium49. Kaur Kiisler - Loo Keskkool50. Kristjan Lepik - Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium51. Hendrik Kiige - Tallinna Saksa Gümnaasium52. Diana Poudel - Nõmme Erakool & Laagri kool53. Elvira Tulvik - Tallinna Kunstigümnaasium54. Tanel Riivits - Põlva Ühisgümnaasium55. Markus Villig - Reaalkool56. Vahur Sikaste - Võru Kesklinnakool57. Maire Milder - Pärnumaa Kutsehariduskeskus58. Ivan Shapran - Jõhvi Gümnaasium59. Tiit Asumets - Hiiuma Ametikool60. Andre Veskimeister - Haljala Gümnaasium61. Tarmo Hõbe - Saku Gümnaasium62. Mart Ustav Jr. - Tartu Forseliuse Kool63. Karin Kuimet - Tallinna 32. Keskkool

Hetkel kuum