Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene reisilennuki omanik nõuab Egiptuse riigilt hüvitist

  31. oktoobril kukkus Egiptuses Siinai poolsaarel alla Vene lennufirma Kogalõmavia/Metrojet lennuk, mis võttis 224 inimese elu.Foto: epa

  Vene lennufirma Kogalõmavia, mille reisilennuk kukkus 31. oktoobril Egiptuses Siinai poolsaare kohal alla, kavatseb nõuda Egiptuse riigilt hüvitist, vahendas Forbes.

  „Minu jaoks on väga oluline mitte ainult küsimuse majanduslik, vaid ka poliitiline pool. Egiptus on Venemaa partner mitmes valdkonnas, oleme ehitanud vastastikuseid suhteid kümneid aastaid - me austame neid ja püüame kompensatsiooni taotlemisega mitte jõuda kohtusse,“ kommenteeris turismifirma TH&C – mille omanduses on Kogalõmavia - omanik Ismail Lepiev.
  Ettevõtja sõnul ootab vedaja enne kompensatsiooninõude esitamist Egiptuse poolelt uurimistulemuste ametlikku kinnitust.
  Lepiev rääkis, et Kogalõmavia kavatseb suurendada lennuparki neljast kaheksa lennumasinani ning minna lisaks senistele tšarterlendudele ka regulaarliinide turule. „Vaatamata keerulisele olukorrale ei istu me käed rüpes. Kuid iga riigipoolne abi meile ja ka teistele sel turul tegutsejatele aitab kahtlemata kindlamini üle saada sellest keerulisest ajast ja säilitada töö valdkonna inimestel,“ ütles ta.
  Eile rääkis Vene majanduslehele Vedomosti Kogalõmavia esindaja Svetlana Jakovleva, et lennufirma on peatanud lennud kahte kõige populaarsemasse sihtkohta, Türki ja Egiptusesse. „Lennumeeskond on tasulisel puhkusel,“ ütles ta. Ta ei täpsustanud, millal need lennud lõpetati ja millal võiksid jälle käima hakata, kuid märkis, et ettevõte töötab välja uusi sihtkohti.
  Pärast Egiptuse katastroofi jäi Kogalõmaviale neli Airbus 321, millest vaid kaks on töökorras. Üks lennuk on remondis pärast seda, kui novembris sai viga Pulkovo lennuväljal, teine oli viidud juba enne 31. oktoobrit Istanbuli tehnilisse ülevaatusse.
  Kogalõmavia reisilennuk A321, mis lendas Egiptuse kuurordist Sharm el-Sheikist Peterburi, kukkus 31. oktoobril Siinai poolsaare kohal alla. Kõik pardal olnud 224 inimest hukkusid. Juhtunu eest võttis vastutuse terrorirühmitus Islamiriik. Venemaa luure FSB direktor Aleksandr Bortnikov kinnitas hiljem, et pardal oli pomm ja et tegemist oli terrorirünnakuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.