Uurimine: kuidas tegutses Vene reisilennuki õhku lasknud terrorist

28. jaanuar 2016, 11:35
Egiptuses alla kukkunud Kogalõmavia Airbus A321.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160128/NEWS/160129665/AR/0/Vene-lennukatastroof.jpg

Vene eriteenistus koostöös Egiptuse õiguskaitseorganitega tuvastas isiku, kes sokutas reisilennuki pardale lõhkekeha, vahendas LifeNews.

Terroristi nime ei avalikustata, kuid agentuuri teatel on ta kuulutatud tagaotsitavaks. Lisaks kahtlusalusele otsitakse veel viit inimest, keda arvatakse seotud Venemaa reisilennuki allakukkumisega Egiptuses Siinai poolsaare kohal.

Praegu teada info kohaselt viis terrorirünnaku ellu Sharm el Sheikhi lennujaama tööline, kes oli ennast veidi aega varem sinna tööle pakkunud. Töövestlusel oli ta kohe küsinud transporditöölise ametit, mille ta ka sai. Niiviisi oli tal juurdepääs mitte ainult reisijate pagasile, vaid ka lennuraja ääres seisvatesse lennukitesse.

Paigaldanud lennuki pardale lõhkekeha, mis oli pisikeses nutsakus, lahkus terrorist kohe lennuväljalt ega naasnud enam kunagi oma tööpostile. Varsti lahkus ta ka Egiptusest. Kus ta praegu asub, ei ole selge, kuid Vene meedia andmeil viisid ta jäljed pärast Egiptusest lahkumist Türki.  

Vene reisilennuk Airbus 321 kukkus Egiptuse kohal alla mullu 31. oktoobril, hukkus 224. inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. January 2016, 11:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing