Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Putin käskis tugevdada tuumajõude

  Vladimir PutinFoto: epa

  Venemaa president Vladimir Putin andis käsu tugevdada riigi strateegilisi tuumajõude, kirjutab Bloomberg.

  Putin lausus tänasel kaitseministeeriumi iga-aastasel laiendatud kohtumisel, et uued relvad peaksid minema nii õhu-, mere- kui ka maavägedele. Putin märkis, et suurendama peab raketirünnaku hoiatussüsteemide efektiivsust ning õhukaitset.
  Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu lausus, et Venemaal saab järgmisel aastal olema viis uut tuumarügementi ning neil kõigil on kaasaegne raketikompleks. Ta lisas, et 95 protsenti Venemaa tuumajõududest on alalises valmisolekus.
  Putini katsed tugevdada tuumajõude süvendavad taasärkavaid külma sõja ilminguid. USA teatas tänavu juunis, et Kremli niiöelda relvadega mängimine põhjustab ebastabiilsust ning häirib Euroopa naabreid.
  USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Joseph Dunford lausus tänavu juulis, et Venemaa on USA rahvuslikule julgeolekule kõige suuremaks ohuks.
  Putin on väitnud, et Venemaa peab jätkama oma väljaõppeprogrammidega ja pühenduma erilise hoolega vägede kaugmaatranspordile, strateegilisele tuumaheidutusele, aga ka õhutranspordile.
  Uued relvad
  Šoigu nentis, et 56 protsenti Venemaa tuumarelvadest on uued. Lisaks olla Venemaa suurendanud oma sõjaväe võitlusvõimet, ehitades neli uut baasi Arktika piirkonda.
  Šoigu viitas, et NATO vägede kohalolek Balti riikides ning Kesk-Euroopas on viimase aasta jooksul märkimiväärselt suurenenud. USAl on umbes 200 tuumarelva Belgias, Itaalias, Hollandis, Saksamaal ning Türgis ja plaan neid ka kaasajastada.
  Seoses möödunud kuul toimunud Vene sõjalennuki allatulistamisega andis Putin teada, et kui Süürias tegutsevaid Vene vägesid rünnatakse, tuleb reageerida karmilt.
  Putin lausus, et Venemaa tegevuse eesmärk Süürias on kaitsta riiki terrorismi eest. Õhurünnakuid koordineeritakse nii Bashar al-Assadi vägede kui ka opositsioonijõududega.
  Islamiriigil on Šoigu andmeil üle 60 000 terroristi, ühtlasi on ISIS oma mõju laiendamas Süürias ja Iraagis. Ta lisas, et Venemaa õhurünnakud algasid Süürias 30. septembril, siiani on rünnakud tabanud 8000 taristusihtmärki 4000 võitlusmissiooni käigus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.