Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fortumo alustas koostööd Sonyga

  Eesti ettevõte Fortumo ja maailma suurimaid elektroonikafirmasid Sony hakkasid koostööd tegema.Foto: Reuters/Scanpix

  Mobiilimakselahendustega tegelev Fortumo teatas täna, et alustas koostööd maailma juhtiva elektroonikafirmaga Sony, kes hakkab Fortumo makseid kasutama Indias oma filmide ja sarjade voogedastuse keskkonnas Sony LIV maksete kogumiseks.

  Sony LIV kasutajad saavad tasuliste videote ja filmide eest maksta oma mobiiliarve kaudu: summa võetakse maha kõnekaardi kontolt või lisatakse igakuisele mobiiliarvele. Erinevalt kaardimaksest ei pea mobiiliga maksmise puhul kasutaja registreerima endale eraldi kontot ega jagama detailseid isikuandmeid.Sony LIV asepresident Uday Sodhi ütles, et kasutajate võimalus maksta teenuste eest ilma pangakaardita muudab nende platvormi kättesaadavaks veel suuremale hulgale inimestele.„Valisime Fortumo oma partneriks, kuna neil on muljetavaldav koostöökogemus videoteenuste ettevõttetega Aasias,“ sõnas Sodhi.Fortumo ärijuht Gerri Kodres märkis, et Indias on pangakaart väga vähestel inimestel, samas kui nutitelefonide omanike arv kasvab kiirelt. „See loob olukorra, kus digitaalsete teenuste kasutajatel on küll ligipääs neile teenustele olemas, kuid võimalus nende eest maksta puudub. Fortumo lahendab selle probleemi, tehes maksed võimalikuks igale telefoniomanikule,“ lisas ta. Gfk analüüsi kohaselt on India 2015. aastal kõige kiiremini kasvav nutitelefonide turg maailmas. Samas on krediitkaart vaid 4% inimestest ja deebetkaart 22% inimestest.Fortumo teeb Aasias koostööd mitme juhtiva voogedastusteenuse pakkujaga, sealhulgas BoxTV, Ditto TV, Tensportsi ja Gaanaga. Hiljuti võtsid Fortumo makseplatvormi kasutusele mänguarendaja Rovio ja mobiilioperaator Idea, et koguda Indias makseid Rovio mängudest.Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muu hulgas Microsoft, Facebook, 21st Century Fox, WeChat, Alibaba, Gameloft ja Electronic Arts. Fortumo pakub tööd 70 inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Mumbais, Singapuris ja Londonis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.