Sirje Rank • 16. detsember 2015 kell 11:34

Vene turiste tuleb Soome mullusest vähem

Soome jõuluvana  Foto: EPA

Vene turiste tuleb tänavusel talvehooajal Soome veel vähem kui läinud aastal, näitas värske ala ettevõtjate hulgas läbi viidud küsitlus.

Üle poole vastanud turismi- ja toitlustusala firmadest prognoosis Venemaa turistide arvu kahanemist, kolmandik ootas arvu samaks jäämist läinud aastaga võrreldes ning vaid 6% vastas, et ootab turistide arvu kasvu, vahendas päevaleht Helsingin Sanomat.

Peamisi põhjusi on rubla nõrkus.

Vene turistide ööbimiste arv vähenes tänavu Soomes 40%. Samas on just venelased Soomes olnud suurim välisturistide grupp, kelle ööbimised on koguarvust moodustanud viiendiku.

Vene turistide arvu kahanemist aitab korvata turismi kasv teistest ELi riikidest ja Aasiast. Eriti oodatud on Hiina turistid, kes läinud aastal kulutasid maailmas ringi reisides turismile kokku 93 miljardit eurot. Soome loodab aastaks 2018 Aasia turistide ööbimiste hulka kasvatada 45%.

Hetkel kuum