Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIFA kukutatud president: miljon franki oli härrasmeeste kokkulepe

  FIFA logoFoto: EPA

  Kuigi Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) eetikakomisjon kõrvaldas täna oma otsusega kaheksaks aastaks jalgpalliga seotud tegevusest organisatsiooni presidendi Sepp Blatteri ja Euroopa jalgpalliklubide liidu UEFA juhi Michel Platini, vaidlustavad mõlemad selle otsuse ning on kohtus valmis lõpuni minema.

  FIFA koduleht vahendab, et lisaks ametitest eemaldamisele määrati Blatterile trahv 50 000 Šveitsi franki (46 000 eurot) ning Platinile 80 000 franki ehk 74 000 eurot.
  Platini esimene kommentaar tänasele otsusele oli, et tegemist on „tõelise maskeraadiga“ ning et tal on plaan otsus kindlasti edasi kaevata ja otsida kaitset kas Prantsuse või Šveitsi õigussüsteemilt, vahendas AFP. Platini ütles intervjuus Radio France’ile, et FIFA on oma positsiooni kuritarvitanud ning et ta võtab praegu paar päeva asja üle järelemõtlemiseks.
  „Mul on kahju, et minust on tehtud peksukott, mul on kahju FIFAst ja kõigist neist inimestest, kes seal töötavad. Kuid ma pean ütlema, et mul on kahju kohtlemise pärast, mis mulle FIFAs osaks sai,“ ütles Sepp Blatter pressikonverentsil loole kommentaariks.
  Pressikonverentsil rõhutas Blatter, et on FIFAt teeninud üle 40 aasta ja on selles organisatsioonis tänase otsuse pärast väga pettunud.
  Ta lükkas taas ümber kõik talle osaks saanud süüdistused. „Meil oli suuline kokkulepe, härrasmeeste kokkulepe pärast 1998. aasta Prantsusmaa MMi,“ rääkis šveitslane ja jätkas: „Toona ütles Platini mulle, et tahaks väga töötada FIFA heaks, aga lisas, et ta on väga kallis, tema hind on miljon Šveitsi franki aastas. Mina ütlesin okei, aga lisasin, et sellist summat pole mul võimalik kohe maksta. Eetikakomisjon pole teadlik sellest kokkuleppest,“ selgitas Blatter.
  Korruptsioonis süüdistatud Blatter ja Platini eemaldati ametist ning nad on tunnistatud süüdi FIFA eetrikakoodeksi mitme punkti rikkumises - näiteks kingituste küsimine ja vastuvõtmine, huvide konflikt, lojaalsus, üldised käitumisnormid.
  Pärast tänast otsust on neil võimalus anda sisse apellatsioon spordiarbitraaži kohtusse CAS.
  Oktoobri algul otsustas FIFA eetikakomitee eemaldada Blatteri ja Platini 90 päevaks kõigist jalgpalliga seotud ametitest ja jalgpallitegevusest. See otsus oli seotud 2 miljoni Šveitsi frangi (1,8 miljonit eurot) ülekandega FIFA kontolt prantslase kontole 2011. aastal.
  Eetikakomisjoni otsuse eel esitas Platini enda kandidatuuri FIFA presidendiks, kelle valimine toimub uue aasta 26. veebruaril. Valimiskomitee aga teatas pärast eetikakomisjoni otsust, et ei võta prantslase avaldust kaalumisele, kuniks temalt on kõik sanktsioonid maha võetud.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Konkursil edukas: puidutöösturist poliitiku firma varustab Loodusmaja
Loodusmaja ehitav Nordecon teatas, et Eesti suurima puithoone puitlahendused toodavad ja paigaldavad Peetri Puit ja EstNor.
Loodusmaja ehitav Nordecon teatas, et Eesti suurima puithoone puitlahendused toodavad ja paigaldavad Peetri Puit ja EstNor.
Tartu kultusbaar laieneb Riiga. “Teeme projekte, kui majandusel halvasti läheb”
Tartust alustanud ja koroonapandeemia ajal laienenud tuntud kõrts-kultuuribaar-joogikoht Möku on võtnud suuna lõunanaabrite juurde ja avab uue baari Riias.
Tartust alustanud ja koroonapandeemia ajal laienenud tuntud kõrts-kultuuribaar-joogikoht Möku on võtnud suuna lõunanaabrite juurde ja avab uue baari Riias.