Koit Brinkmann • 11 jaanuar 2016

Sandor Liive asutas IT-idufirma

Eesti Energia endine juht Sandor Liive  Foto: Andras Kralla

Eesti Energia endine juht Sandor Liive, investor Indrek Kasela ja tarkvaraarendusettevõtte Codeborne juhatuse liige Toomas Talts registreerisid hiljuti osaühingu Gridio, mille põhitegevusala on andmetöötlus ja veebihosting.

Liive sõnul on tegemist start-up'i ehk idufirmaga, mis hakkab IT-teenuseid pakkuma klientidele väljaspool Eestit. Kuna asi on veel üsna algusjärgus, ei soovinud Liive ettevõtmise plaane täpsemalt avada.

„Ettevõte tegutseb väga IT-mahukas valdkonnas, seal, kus IT- ja energiateema kokku saavad. Asi on veel üsna algusfaasis ja oleme seetõttu hoidnud madalat profiili,“ märkis Liive. Küll kohtusid asutajad juba eelmisel aastal potentsiaalsete rahastajatega.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Vahetult enne jõule asutatud osaühing Gridio kuulub võrdsetes osades Liivele, Kaselale ja Taltsile. „Peale asutajate ettevõttel Eestiga väga sidet pole ehk teenuseid ei ole plaanis Eestis pakkuma hakata. Eestis ei olegi sellist turgu. Aga kes teab, võib-olla ka tekib tulevikus,“ sõnas Liive.

Hetkel kuum