Marta Jaakson • 14. jaanuar 2016 kell 11:21

Seli ei ilmunud EOK koosolekule

Neinar Seli ei ilmunud koosolekule, mille üheks päevakorra punktiks oli tõenäoliselt tema tagasi astumine presidendi kohalt.   Foto: Erik Prozes

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee kogunes täna Radisson Blu Hotel Olümpiasse erakorralisele istungile, kus ühe küsimusena on arutlusel ka Neinar Seli jätkamine organisatsiooni presidendina.

Neinar Seli ei ilmunud tänasele EOK koosolekule tervislikel põhjustel. EOK kommunikatsioonijuht Aivo Normak teatas Äripäeva fotograafile, et Neinar Seli tänasel EOK täitevkomitee erakorralisele koosolekule Olümpia hotelli ei saabu. 

EOK peasekretär Siim Sukles märkis täna hommikul Äripäevale, et erakorralisel koosolekul võib üheks punktiks olla Neinar Seli tagasiastumine presidendi kohalt. Kes on Seli mantlipärijad, Sukles ei kommenteerinud. „Sobivad kandidaadid võtku ritta,“ märkis ta vaid.

Delfi andmetel saatis aga Neinar Seli olümpiakomiteele ka oma lahkumiskirja:

"Austatud EOK Täitevkomitee liikmed ja tegevjuhtkond!

Annan teada, et antud olukorras ei saa ma jätkata mulle usaldatud tähtaja lõpuni.Ka ei osale ma tänasel istungil ja seda väga lihtsal põhjusel. Ma ei soovi mõjutada Teie otsust kuidas EOK täpselt peab edasi minema. Millise variandi ja tähtaja kasuks Te otsustate see on Teie kui Eesti spordi kõrgeima juhtorgani otsus. Ja austagu seda kõik! Minu lahkumisavaldus on sellega Teie kätes.Teen nii nagu Te otsustate ja mis on EOK-le ja Eesti spordile parim."

Neinar Seli mõisteti riigikohtu otsusega lõplikult süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises.  

Foto: Andras Kralla
Foto: Andras Kralla
Hetkel kuum