Äripäev • 25. jaanuar 2016
Jaga lugu:

90% kasvanud firma omanik: ei kurda

Tõnu Runnel arendas veebihaldustarkvarast Edicy välja toote Voog, mida müüakse 80 riigis.  Foto: Meeli Küttim

80 riigis teenuseid müüv Tartu IT-firma Voog kasvatas mullu käivet 91% võrra.

Ettevõtte juht Tõnu Runnel kommenteeris 350 000eurose käibe teinud ettevõtte tulemusi, et nüüd on rohkem jõudu tootearendusele keskenduda. "Ägedad idufirmad kasvad ikka 90% kuus või kvartalis ja on kuni kolm aastat vanad. Me oleme pigem tavaline rõõmus väike gasell," kommenteeris Runnel Facebookis. "Üldse ei kurda. Väga äge on. Ka start-up'i kasvutasemetest allpool."

Kahe luuletaja poeg Runnel on tuntud omaloodud veebihaldus­lahendusega Edicy, millest on välja kasvanud Voog. Veeb on üks väheseid asju, millega Runnel on püsivamalt tegelenud, tema huvid laiuvad tehisintellektist köögikunstini, kirjutas Äripäev mullu.

Äripäeva IT-firmade TOPis teenis keskmine IT-äri 2,9 miljoni eurose käibe juures 440 000 eurot ärikasumit. 90% või enam käibekasvu suutsid näidata seitse firmat 100st.

Runnel oma ettevõtetesse riskikapitali ei otsi. Ta ei taha, et kiiresti kasvades kaoks ettevõtte väärtused, töötava seltskonna hea klapp ja loomingulisus. "Tuleb teha valikuid," on ta veendunud, et alati pole suurem ägedaim. Ka on ta näinud, kuidas edukad tarkvaraarendajad on suureks paisudes oma algse olemuse kaotanud. "Ma olen väikeste ettevõtete usku inimene. Nii säilib vastutus selle eest, mida maailmale annad," tõdes Runnel Äripäeva ajakirjale Sisustaja antud intervjuus.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum