Äripäev • 26. jaanuar 2016 kell 8:23

Nemtsovi mõrva uurimine lõpetati

Boriss Nemtsovi mõrvapaik Moskva südalinnas 27. veebruari hilisõhtul.  Foto: epa

Uurijad jõudsid lõpule Boriss Nemtsovi mõrva asjaolude väljaselgitamisega, teatas telejaam Dožd.

Dožd vahendab, et neile teatas uurimise lõpetamisest mõrvas kahtlustatava Anzor Gubaševi advokaat Mussa Hadisov. „Täna helistati mulle ja öeldi, et reedel on vaja alla kirjutada paberitele uurimise lõpetamise kohta,“ ütles Hadisov. Pärast seda, kui kannatanud, süüdistatavad ja nende kaitsjad on saanud materjalidega tutvuda, saadetakse asi esmalt prokuratuuri ja seejärel kohtusse.

Hadisovi sõnul läheb materjalidega tutvumisele poolteist kuni kaks kuud, mis tähendab, et kohtusse jõuab asi aprillis-mais.

Uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin ütles hiljuti intervjuus „Rossiiskaja Gazetale“, et Nemtsovi mõrva asjaolud olid selged juba läinud aastal.

Nemtsov tapeti eelmise aasta 27. veebruaril Moskva südalinnas. Teda tulistati kuus korda selga.

Varsti pärast mõrva peeti kinni kahtlusalused Zaur Dadajev ja Anzor Gubašev ning Hamzat Bahajev ja Temirlan Eskerhanov. 29. detsembril ütlesid kaks viimast pärast neile esitatud süüdistusi oma senistest ütlustest lahti.

Mõrva arvatav organiseerija, Tšetšeeni pataljoni Sever endine võitleja Ruslan Muhudinov, on kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Samas asjas kahtlustatavana on tagaotsitav ka Severi endine komandör Ruslan Geremejev. Mõrva täideviimises kahtlustatav Zaur Dadajev on võidelnud samas pataljonis.

Hetkel kuum