• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÜRO: WikiLeaksi asutaja kinnipidamine on ebaseaduslik

  WikiLeaksi asutaja Julian AssangeFoto: epa

  ÜRO paneel leidis, et WikiLeaksi asutaja Julian Assange’i kinnihoidmine Londonis Ecuadori saatkonnas on seadusevastane.

  Assange esitas ÜRO omavolilise kinnipidamise töögrupile kaebuse juba 2014. aastal, öeldes, et teda hoitakse saatkonnas meelevaldselt kinni - ta ei saa hoonest lahkuda, ilma et teda vahistataks. Eile säutsus Assange oma Twitteri kontol, et kui ÜRO paneel otsustab täna tema vastu, siis annab ta end Briti politseile üles. Vastupidise otsuse korral kutsus ta üles vahistamisorderit tühistama.
  Assange palus Ecuadori saatkonnalt kaitset 2012. aasta juunis, et varjuda Rootsi võimude väljaandmiskorralduse eest. Rootsis käib 2010. aastast tema kohta uurimine, teda kahtlustatakse kahe WikiLeaksi vabatahtliku vägistamises ning teda soovitakse süüdistusega seoses üle kuulata. Viimased kolm aastat on talle poliitilist varjupaika pakkunud Ecuadori saatkond Londonis.
  Londoni politsei kinnitas, et kuna vahistamiskäsk kehtib jätkuvalt, siis võetakse Assange saatkonna territooriumilt lahkudes ikkagi kinni.
  ÜRO töögrupp avalikustab uurimise ametlikud tulemused homme, kuid selle otsused ei ole Suurbritannias ja Rootsis õiguslikult siduvad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Balti aktsiaturg tegi Enefit Greeni abiga rekordilise käibe
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.