Äripäev • 6. veebruar 2016 kell 12:22

Savisaarel sihikul presidenditool

Edgar Savisaar Tallinna linnapeana KOVide valimiste aegses reklaamiklipis.  Foto: ÄP fototoimetus

„Rahvas ootab, et järgmine riigipea tuleks just Keskerakonnast,“ teatas täna Edgar Savisaar ja lisas, et just Keskerakonna presidendikandidaat suudab majanduse seisakust välja viia.

Täna avaldas rahvusringhäälingu uudistetoimetus Turu-uuringutelt tellitud erakondade pingerea, kus küsitluse tulemusena selgus, et jaanuaris olid endiselt liidrid Keskerakond ja Reformierakond.

Kui Keskerakonna toetus (26 protsenti) püsib detsembri tasemel, siis Reformierakond on toetust kaotanud ning nende toetajate osakaal langenud novembri tasemele (17 protsenti), vahendasid ERRi raadiouudised. 3.-4. kohal on võrdse toetusega (13 protsenti) Sotsiaaldemokraatlik erakond ja Vabaerakond. Kohe nende kannule on tõusnud Konservatiivne Rahvaerakond (12 protsenti). IRLi toetus jäi eelmise kuuga samale, 7 protsendi tasemele.

Uudisele reageeris kohe Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes pressiteate vahendusel teatas, et rahvas ootab järgmist riigipead just Keskerakonna ridadest. "Värsked erakondade populaarsusuuringud peegeldavad selgelt valijate rahulolematust praeguse valitsuse suhtes. Valijad tunnetavad, et kolmikliit pingutab vaid selle nimel, et võimul püsida, kuid ei suuda reaalselt probleemide lahendamisega hakkama saada," ütles Savisaar.

„Lähenevate presidendivalimiste taustal võime öelda, et rahvas ootab, et järgmine riigipea tuleks just Keskerakonnast. Ainult Keskerakonna presidendikandidaat suudab majanduse seisakust välja viia ning Vene hirmust üle saada," lubas Savisaar, kelle ambitsioonist presidendiks kandideerida on räägitud juba pikemat aega.

Turu-uuringute küsitluse puhul on tähelepanuväärne, et valimisõiguslikest kodanikest jättis oma eelistuse määratlemata tervelt 33 protsenti (detsembris 26).

Hetkel kuum