Advokatuur lubab süüdimõistetud advokaadil edasi töötada

04. märts 2016, 12:24
Advokatuur lubab advokaadil edasi töötada süüdimõistvast riigikohtu otsusest hoolimata.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160304/NEWS/160309848/AR/0/AR-160309848.jpg

Eile kogunes Eesti advokatuuri üldkogu, kes otsustas, et tunnistaja valeütlustele kihutanud ja selle eest riigikohtus süüdi mõistetud advokaat Alla Raudsepp võib oma tööd jätkata.

Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter ei mõista üldkogu otsust, kirjutab Eesti Päevaleht. „Kui üldkogu ei vaidlusta riigikohtu otsust, tähendab, et nad peavad seda õigesti tehtuks – järelikult ei tunnista advokatuur seadust,” ütles ta. 

Eesti advokatuuri kantsleri Kristel Voltenbergi sõnul ei anna advokatuuri otsus hinnangut riigikohtu otsusele, vaid soovitakse, et kõik advokaadid, ka kriminaalõiguse advokaadid, saaksid tööd teha, ilma et neid ähvardaks selle eest võimalus ise uurimise alla sattuda.

Advokaat Alla Raudsepp mõisteti süüdi selles, et 15. jaanuaril 2013 kallutas ta tahtlikult Leonard Špongoltsi tunnistajana teadlikult valeütlusi andma samal päeval Pärnu maakohtus toimunud kohtuistungil A. S-i narkokuriteo süüdistust puudutavas kriminaalasjas.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. March 2016, 12:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing