Mait Kraun • 19. märts 2016 kell 16:00

5 kummalist fakti miljardäride kohta

Maailma rikkaim paar Bill ja Melinda Gates  Foto: EPA

Miljardäride nimekirja analüüsides leiab palju üllatusi, kirjutab MarketWatch.

Sellel aastal on maailma miljardäride koguvara 6,48 triljonit dollarit, selgub Forbesi miljardäride nimekirjast. Nimekirja eesotsas olevad inimesed ei valmista üllatust – seal on Bill Gates (75 miljardit), Inditexi asutaja Amancio Ortega (67 miljardit) ja Berkshire Hathaway asutaja Warren Buffett (60,8 miljardit).

Numbreid lähemalt uurides leiab aga nii mõnegi üllatuse. MarketWatch uuris andmeid koos hinnavaatlusega tegeleva GoCompare veebisaidiga, mis avalikustas oma miljardäride analüüsi esmaspäeval. Koos leiti miljardäride kohta viis kummalist fakti.

Veevalajaid on miljardäride seas enim

Miljardäride seas esineb kõige enam veevalaja tähtkuju, selgub GoCompare’i analüüsist, kus veebisait uuris viimase 19 aasta andmeid. Kusjuures veevalaja on tuntud ka oma iseseisvuse ja originaalsuse poolest. Inimesed, kes miljardäriks püüdlevad, ei peaks seda statistikat liiga tõsiselt võtma. Miljardäride arv tähtkujude lõikes pole märkimisväärselt erinev ning edetabel võib erinevatel aastatel muutuda.

Jumal on miljardär

Maailmas on miljardär, kelle nimi on God (eesti keeles jumal – toim). God Nisanov on maailma rikkaimate edetabelis 527. kohal. Ta teenis oma varanduse kinnisvaraarenduse ning poodide ja hotellide ehitusega Venemaal. Nisanovi puhasväärtus on umbes 3,5 miljardit dollarit, selgub Forbesi miljardäride nimekirjast.

Miljardäride koolist väljakukkumise lugu on müüt

Viimasel ajal on palju räägitud sellest, kuidas kõige edukamad miljardärid on kõrgkoolist välja langenud (näiteks Bill Gates ja Facebooki asutaja Mark Zuckerberg). Reaalsus on aga see, suuremal osal miljardäridest on vähemalt bakalaureuse kraad. Vaid 14 protsenti miljardäridest tegutseb ilma diplomita. 52 protsendil on bakalaureus, 27 protsendil on magister ja 7 protsendil on doktorikraad, selgub GoCompare analüüsist.

Miljardäridel on palju lapsi

Paljudes riikides üle maailma on peredes keskmiselt kaks last. Kui sa oled aga miljardär, on suur tõenäosus, et sul on lapsi palju rohkem. Umbes kahel kolmandikul miljardäridest on vähemalt kolm last või rohkem. Vaid 5 protsendil miljardäridest pole üldse lapsi, selgub GoCompare analüüsist.

Kaks miljardäri ei saa USAs legaalselt alkoholi tarbida

Keskmise miljardäri vanus on umbes 67 aastat. Aga on ka nooremaid miljardäre (66 inimest on alla 40-aastased). Kaks noorimat miljardäri – õed Norras – on vaid 19 (Alexandra Andersen) ja 20-aastased (Katharine Andersen). Nemad ei tohi näiteks USAs legaalselt alkoholi tarbida. Neist said miljardärid hiljuti, mil nende isa andis kummalegi tütrele 42 protsendi suuruse osaluse perekonna investeerimisfirmas Fred.

 

Hetkel kuum