Äripäev • 29 märts 2016

Surmaga lõppenud tööõnnetus tõi ettevõtjale tingimisi vangistuse

Kellu  Foto: Julia-Maria Linna

Tartus Tehnika tänaval 2012. aasta sügisel noore töömehe surmaga lõppenud tööõnnetus tõi toonasele ettevõtte juhile täna Tartu maakohtus tingimisi vangistuse.

Kohus tunnistas 34aastase Olavi Roosi süüdi oma tegevusetusega töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises, millega ettevaatamatusest põhjustati inimese surm ning karistas teda tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga, vahendas ERRi uudisteportaal.

Samuti peab Roos kohtuotsuse järgi hüvitama hukkunu lähedasele 1583 euro suuruse tsiviilhagi ning menetluskuludena tasuma 867 eurot.

Ränk tööõnnetus juhtus 2012. aasta 22. oktoobril Tartus Tehnika tänaval lao- ja tehnikahoone ehitusel, kui 22aastane töömees jäi pinnasevaringu alla, sai eluohtliku tervisekahjustuse ning suri hiljem haiglas.

Süüdimõistetud Olavi Roos kinnitab oma kirjas Äripäevale, et vaidlustab kohtuotsuse ning et on valmis oma õiguse eest võitlema kuni riigikohtuni.

"Varasemalt kahel korral on Tartu halduskohus ja ühel korral tööinspektsioon leidnud, et mina ei olnud hukkunud Mihkel Leisi tööandjaks," kirjutas Roos. "Tänane otsus tuli mulle suure üllatusena, et vastutajaks tehti isik kes ei olnud hukkunu tööandja, polnud varasemalt hukkunut isegi näinud ega kunagi viimasega telefonitsi suhelnud. Isegi kannatanud (hukkunu õde ja elukaaslane) tunnistasid kohtus, et tegelikuks tööandjaks oli Alfarek Ehitus."

Hetkel kuum