Sirje Rank • 29. märts 2016 kell 13:49

Taani tahab Uberile teed sillutada

Taksojuhid protestivad Uberi vastu üle maailma - pildil protest Colombia pealinnas Bogotas.  Foto: Scanpix/Reuters

Taani poliitilised parteid on jõudnud üksmeelele, et uudsetele taksoteenustele nagu Uber tuleb riigis võimalus anda.

Neli partreid Taani parlamendis – Venstre, Liberal Alliance, De Radikale ja De Konservative – on teinud ettepaneku moderniseerida Taani taksoseadus, et see annaks võimaluse uutele tehnoloogiatele ja uutele ärimudelitele, kirjutab Taani majandusleht Börsen.

„Uuenduse üks elemente on, et teeme ruumi innovatsioonile ja uuele tehnoloogiale, kuid tingimusel, et tagatud oleks aus konkurents, et maksud oleksid tasutud ning reisijate ohutus tagatud,“ ütles transpordi teemadel valitsuspartei Venstre kõneisik Kristian Pihl Lorentzen.

Uberit on ka Taanis kritiseeritud dumpingu eest ning mitmeid juhte kinni peetud süüdistustega, et nad sõidavad piraattaksot. Aprillis oodatakse Taani kohtust otsust Uberi juhtide kohta, mis ühtlasi annab selguse, kuidas kohus praegu Taanis kehtivat taksoseadust Uberi suhtes tõlgendab.

Sealt edasi on plaanis algatada taksoseaduse kaasajastamine.

Hetkel kuum