Pille Ivask • 7 aprill 2016

Brüsseli terrorist töötas kunagi Euroopa Parlamendis

Brüsseli lennujaam pärast terrorirünnakut  Foto: epa

Euroopa Parlamendi kõneisik Jaume Duch Guillot teatas, et üks Brüsseli terrorirünnakute enesetaputerroristidest töötas lühikest aega Euroopa Parlamendis, vahendab Reuters.

Kõneisiku sõnul töötas üks terroristidest, kelle nime ta ei nimetanud, kuus aastat tagasi Euroopa Palamendis koristajana. „Ajavahemikul 2009 ja 2010 töötas üks Brüsseli terrorirünnakute enesetaputerroristidest ettevõtte alluvuses, mis oli Euroopa Parlamendiga sõlminud lepingu koristusteenuse osas,“ täpsustas Guillot.  

Üks Euroopa Liidu ametnikest lausus, et tegu oli 25aastase belglase Najim Laachraouga, kes lasi end õhku Brüsseli lennujaamas ning keda kahtlustati ka pommivestide tegemises möödunud aasta novembris toimunud Pariisi terrorirünnakute tarbeks.

Guillot märkis, et sel ajal, kui kõnealune terrorist Euroopa Parlamendis töötas, puudus tal kriminaalne minevik.

Hetkel kuum