Äripäev • 17. mai 2016 kell 8:17

Pärnus hakatakse koolitama tootmiseksperte

Tartu ülikooli Pärnu kolledž avab ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekavas tootmiskorralduse spetsialiseerumissuuna.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Tartu ülikooli Pärnu kolledž avab uuel õppeaastal ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekavas uue praktikarohke spetsialiseerumissuuna, milleks on tootmiskorraldus.

Spetsialiseerumissuuna vajalikkust on väljendanud mitu tootmisettevõtjat, sest valdkonnas on puudu pädevatest spetsialistidest.

Spetsialiseerumissuuna vajalikkust on väljendanud tootmisettevõtjad ning mõtet kinnitanud erinevate organisatsioonide esindajad, sh Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus.

Tootmiskorralduse õppesuund käivitub rakenduskõrgharidusõppena, mistõttu on oluline osa ka praktikal. Suund on arendatud välja koostöös Pärnumaa tootmisettevõtjate ja teiste huvigruppide esindajatega, et luua suurima praktilise väärtusega spetsialiseerumise suund.

Õppima on oodatud ettevõtlusest, tootmiskorraldusest, infotehnoloogiast, protsessi- ja projektijuhtimisest huvitatud isikud.

Ettevõtluse ja projektijuhtimise õppekava on Pärnu kolledži populaarseim õppekava, kuhu asub igal aastal õppima 60 üliõpilast. Viimastel aastatel on õppekavale kandideerijate arv ületanud õppekohtade arvu 4–5 korda. Kui paljud neist spetsialiseeruvad tootmiskorraldusele või spordikorraldusele, selgub õpingute käigus.

Hetkel kuum