Äripäev • 18. mai 2016 kell 5:14

Leedo paljastas, kes küsis temalt altkäemaksu

Vjatšeslav Leedo käis tunnistajana kohtus.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Eile toimunud kohtuistungil kinnitas tunnistajana üle kuulatud Vjatšeslav Leedo, et temalt ei küsinud raha küll Tallinna Sadama endine nõukogu esimees Remo Holsmer, vaid hoopis Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil.

„Raha küsimine tuli otseselt välja Tallinna Sadama juhatuse liikmelt Allan Kiililt. Ta nimetas ka summat. Summa oli joonistatud 4 sidrunit ehk siis 4 miljonit. Oli öeldud, et kui saame selle summaga hakkama, siis saame poliitilist toetust ja tuleb rääkida ning kohtuda inimestega, Remo Holsmeriga, kuna tema ajab sadamas seda liini. Seda ütles Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil, võis olla 2014. aastal,“ meenutas Vjatšeslav Leedo kohtus, vahendas Delfi.

Kohtuvaidlus puudutab 2015. aasta 4. ja 5. septembril Postimehes ilmunud artikleid, kus väideti anonüümsele allikale tuginedes, et Remo Holsmer kohtus Leedoga, küsides vihjete kaudu, nagu „partnerlus“, altkäemaksu. Holsmer pöördus 17. septembri õhtul Harju maakohtusse Postimehe vastu hagiga, milles soovis ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist ja ebakohase väärtushinnangu avaldamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamist.

Loe pikemalt Delfist.

Hetkel kuum