Äripäev • 23. märts 2017 kell 5:45

Leedo plaanib hakata kanu kasvatama

Vjatšeslav Leedo  Foto: Veiko Tõkman

Vjatšeslav Leedole kuuluv Saaremaa Lihatööstus tõi hiljuti müügile pakendatud kanalihatooted. Kui neid saadab müügiedu, plaanib tööstus tühjana seisva kanatsehhi taas kasutusele võtta.

"Arutasime, et miks mitte hakata ise muu hulgas ka kanatootmise poole vaatama, aga see on väga suur rahaline investeering, mis sinna alla läheks. Seega kohe me riskida ei julgenud,” ütles Saaremaa Lihatööstuse juhatuse esimees Kristjan Leedo Saarte Häälele.

Kui otsus peaks langema oma kanakasvanduse rajamise kasuks, ei välista Kristjan Leedo ka võimalust, et tööstus ostaks linde kokku kohalikelt erakanakasvatajatelt. Praegu on ettevõte partneriks Läti firma.

Partner müüb kvaliteetset toodangut ka meie lähiriikidesse – Rootsi, Taani, Soome, Hollandisse. Seega oleme julged nendega koostööd tegema, sest nad kasvatavad kanad üles tibust alates ja kvaliteedis tuleb kahtlemata kindel olla algusest lõpuni, rääkis Leedo.

Pikemalt saab lugeda Saarte Häälest.

Hetkel kuum