• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu abilinnapea Kajar Lember peeti kinni altkäemaksu kahtlusega

  SDE aseesimees ja Tartu abilinnapea Kajar Lember.Foto: Raul Mee

  Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel otsiti täna kriminaalasja raames läbi Tartu linnavalitsuse tööruumid ning keskkriminaalpolitsei töötajad pidasid kinni Tartu abilinnapea Kajar Lemberi, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises.

  "Kuna menetlus alles käib, siis täna saame ainult kinnitada, et meil on alust kahtlustada Tartu abilinnapead Kajar Lemberit altkäemaksu võtmises,“ kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marek Vahing ERRi uudisteportaalile. "Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud abilinnapea linna huvides, vaid nii enda kui ka altkäemaksu andja huvides, kes on ka täna kahtlustatavana kinni peetud,“ lisas Vahing.
  "Kogutud tõendid viitavad sellele, et altkäemaksu võtmine toimus korduvalt pikema aja jooksul,“ märkis keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik.
  "Täna hommikul umbes poole üheksa paiku toimus läbiotsimine abilinnapea töökabinetis. Abilinnapea ise viibis selle läbiotsimise juures. Politseiametnikud, kes neid toiminguid läbi viisid, informeerisid ka mind sellest, mis abilinnapea kabinetis parasjagu toimub," rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas "Aktuaalsele kaamerale". "Loomulikult on see kõik meie jaoks väga ootamatu ja linnavalitsus teeb igakülgset koostööd uurimisorganitega selleks, et tõde võimalikult kiiresti välja selgitataks ja uurimine saaks võimalikult kiiresti kulgeda," lisas ta.
  Sotsiaaldemokraadist abilinnapea Lember on kahtlustatavana kinni peetud esialgu 48 tunniks. Praeguse seisuga ei näe prokuratuur vajadust tema vahistamiseks. Täpsemaid kommentaare lubati juhtumi kohta jagada homme. 
  Lember teatas abilinnapea kohalt taandumisest juba 12. mail ning põhjendas seda siis sooviga keskenduda eraettevõtlusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.