Äripäev • 10. juuni 2016 kell 17:19

Rock Cafe vajub pankroti poole

Mart Luik.  Foto: Andres Haabu

Mart Luige juhitud Tallinna kontserdipaik Rock Cafe andis sisse pankrotiavalduse.

Endine Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik sai Rock Cafe omanikuks eelmise aasta suvel. 

"Olen ise väga löödud, aga kahjuks pean vastama, et tõesti RC Meelelahutuse OÜ, mis majandas Rock Cafed, ei suuda oma kohustusi katta ja on sisse andnud pankrotiavalduse,» ütles Rock Cafe omanik ja tegevjuht Mart Luik Postimehele.

Firma vajas Luige sõnul omanike antud laenukoorma vähendamist ja täiendavat rahasüsti, kuid osanikud ei jõudnud selles kokkuleppele. "Olen pannud sellesse ärisse aasta ja minu jaoks väga suure summa raha. Mul on väga-väga kahju, et meil polnud rohkem kannatust, aga nii võib juhtuda, kui eksid äripartneri valikul," märkis Luik.

Huvitav on aga see, et Luik on 8 päeva tagasi, 2. juunil asutanud uue ettevõtte nimega Rockit OÜ.

Pankrotiavalduse esitanud RC Meelelahutuse OÜ juhatusse kuuluvad peale Mart Luige veel Andrus Möllits ja Marilyn Vartla. Luigele kuulub ettevõtte Freegate OÜ kaudu 55% ettevõttest, Möllitsale isiklikult 30% ja Vartlale 15%.

Ettevõttel on praeguse seisuga maksuameti andmetel 2630 eurot maksuvõlga. Viimane majandusaasta aruanne on esitatud 2014. aasta eest, mil Luik veel ettevõttega seotud polnud. Toona oli ettevõtte aastakäive 283 599 eurot ja majandusaasta lõpetati 1214eurose kasumiga. 

Algus oli särtsakas

Mullu sügisel rääkis Luik intervjuus muusikaportaalile rada7, et kui sai Postimehe suuremast ametist priiks, mõtles, mis edasi. Silma jäi Rock Cafe, mis oli talle alati meeldinud, aga kus oli viimasel ajal vaiksemaks jäänud. "Sattusime klubi eelmise omanikuga kokku, leidsime ühise keele ja tuligi otsus ära, et hakkan asja vedama," rääkis ta toona.

"See on keeruline bisness, nõus, aga minu meelest täitsa tehtav, kui sellesse kõvasti panustatakse. Mina olen praegu väga optimistlikult meelestatud. Arusaadav ka, alguse asi," rääkis ta sügisel intervjuus.

Hetkel kuum