Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Elamus gurmaanile Otepää kuplite vahel

    Valgusküllane restoran Otepää golfiklubis on tunnistuseks, et häid söögikohti leidub ka väljaspool suuremaid linnu.Foto: Julia-Maria Linna

    Otepää golfiklubi restoran Mr Jakob võiks väga edukalt konkureerida parima maarestorani nimetusele.

    Aadress: Mäha küla, Otepää vald, ValgamaaTelefon: 5 375 3307Avatud: 12–21

    Punktid: 26/30

    Toit ja jook: 8

    Teenindus: 8

    Interjöör: 10

    Põhiroogade hinnad:14–22 eurot

    Loe veebist Äripäeva restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest

    Otepää künkad pakuvad kauneid vaateid. Sealjuures pole vahet kas istud Mr Jakobi terrassil või restoranisaalis: hoone kaks seina on klaasist. Golfiklubi söögikohast võiks arvata, et kui muru närtsinud, siis paneb ka restoran uksed kinni, aga ei – see on avatud ka talvel, siis küll ainult nädalalõppudel.
    Praegu võib väljaspool suuremaid linnasid heal tasemel söögikohti ühe käes sõrmedel üles lugeda. Otepää kandis on nende tihedus vaat et Eesti suurim: vaid mõni kilomeeter Mr Jakobist ühele poole on GMR Pühajärve restoran, teisele poole Tammuri talurestoran, mis küll ainult neid külastajaid vastu võtab, kes tulekust ette teada annavad.
    Eesti parim sibulasupp
    Mr Jakobi trump on BBQ ahjus, grillil ja puutulel valminud liha, sealsed kokad on barbecue-liha küpsetamisel saavutanud palju Eesti meistri­tiitleid. BBQ-ahi, grill ja ehe suitsuaroom astuvad mängu ka seal, kus neid ei oskaks oodatagi. Näiteks sibulasupp: oivalist tummist sibulaleent täiendavad suitsuhõngused prisked lusikapehmed lambalihalihatükid – pooled neist supis, pooled grillvardaga supi serval. Ilma igasuguse kõhkluseta tunnistan Mr Jakobi sibulasupi parimaks kõigi sibulasuppide hulgas, mida Eestis olen sööma juhtunud. Ka sõstrasuitsus küpsetatud Nuustaku notsu ribi oli suurepärane meistritöö – lopsakas, maitserikas, toredate lisanditega ja meeldejääv.
    Kalaroogade tellimisel olin alguses ettevaatlik. Lihaga on need BBQ-meistrid küll osavad ringi käima, aga kas nad siin, merest, järvest ja hulgikaupmeestest kaugel ka värsket kala suudavad pakkuda? Koos koduse letšo ja murulaugukreemiga serveeritud marineeritud praeräimed ega siidrikastmes tursasaba ei jäänud lihale alla. Kala oli nii mõnestki linnarestorani omast värskem.
    Loominguline magustoit
    Neljast magustoidust proovisime vaid üht, eriliselt krõbedat ja õhulist õuna-sidrunikooki. Enamasti jätkub – ka heades restoranides – kokkadel fantaasiat küll eel- ja pearoogade, kuid mitte dessertide loomiseks. Mr Jakob trumpas aga lõpuni: tegemist oli gurmeeliku originaalloominguga, kerge ja malbe suvise roaga, mis sobis eriliselt hästi lõpetama tõsist lihalikku lõunat.
    Mr Jakobil on aga üks väike kiiks. Mehise nime ja tõsiselt suitsuste liharoogade tagant koorub menüüd lugedes välja tõeline lüürik. Otepää kant on juba aastakümneid menüülüürika esirinnas olnud, aga ikka nad suudavad üllatada! Röstitud pardirind on saanud nimeks “Sest oled seda väärt”, “No üle mõistuse poisid!” on lihaveise antrekoot, “Siis kui muru oli rohelisem…” aga veiseliha carpaccio.
    Eel- ja pearoogadega hoogu kogunult jõuab luule dessertide juures tõelistesse kõrgustesse: “Memmega metsaveerel” on “nämma purukook päikese käes küpsenud magusate mammudega”, “Sa oled mul teine” aga “suus sulav trühvlikook kelmika marjasegadusega”. Kui lüürikaga veidi harjuda, hakkab luule tagant ka toitu nägema ja lahkete ettekandjate abiga on võimalik isegi selgeks saada, mida taldrikul oodata.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestlane tõusis suure Soome börsifirma ärijuhiks
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.