• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  DNB teenis Eestis 3,06 miljonit eurot kasumit

  DNBFoto: Eiko Kink

  DNB Panga puhaskasum oli 2016. aasta esimesel poolel Eestis 3,06 miljonit eurot ning DNB Grupi kogukasum 499 miljonit eurot (4, 569 miljardit Norra krooni), teatas pank pressiteates.

  DNB Panga laenude netomaht on võrreldes eelmise aasta kuue esimese kuuga kasvanud 1,7% ja jõudis 2016. aasta teise kvartali lõpuks 541 miljoni euroni. Laenude netomahu kasvu põhjus esimesel poolaastal on ennekõike liisinguportfelli kasv. Kliendihoiuste maht on 2016. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 4,4%, olles teise kvartali lõpus 286,64 miljonit eurot. DNB Panga laenuportfelli üldine kvaliteet on tagatiste väärtuse kasvu ja madalama riskiga laenude väljastamise tulemusel oluliselt paranenud.
  "Madal majanduskasv, toppav innovatsioon, demograafilised probleemid elanikkonna vananemise ja immigratsiooniga, poliitiline killustatus ja leviv äärmuslus on mõjunud majanduskeskkonnale halvasti ning muutnud investorid ettevaatlikuks," selgitas Ivars Kapitovičs, DNB Panga tegevjuht. 
  Kapitovičsi sõnul on aeglane majanduskasv ja üldine madalseis Euroopas pidurdanud ka väliskaubanduse aktiivsust. "Eesti ettevõtjad peavad pingutama, et olla kasumlikumad ning pakkuda konkurentsivõimelist lisandväärtust. Kuigi Brexiti otsene mõju jääb Eesti majandusele piiratuks, tuleb siiski tulevikus arvestada võimalike kaudsete mõjudega," lisas ta.
  DNB Grupp deklareeris 2016. aasta teise kvartali lõpus kasumiks 499 miljonit eurot (4,569 miljardit Norra krooni) ja kogutulu 1,446 miljardit eurot (13,496 miljardit Norra krooni).
  DNB Grupi esimese taseme omavahendid (TIER 1 capital ratio) tõusid varasema 13% pealt 15,2% peale, mille kohaselt on DNB üks maailmas paremini kapitaliseeritud panku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.